Серпнева скарбниця вітамінів і корисних речовин
1 min readБаштанні овочі та ягоди, такі як диня, кавун, кабачок, цукіні та баклажан варто вживати в серпні, аби зміцнити імунітет завдяки вітамінам і мінералам, які містяться в них.
Кавун – улюбленець серед літніх ягідних смаколиків. Справедливо відмітити, що він не тільки дуже смачний, але й корисний. Фолієва кислота кавуна покращує стан шкіри та процеси травлення людини. За допомогою кавунної дієти, багато прихильників стрункої фігури ведуть боротьбу з надмірною вагою тіла. Кавун допомагає покращити зір, адже містить незамінний у цій справі каротин. Окрім цього м’якоть цієї соковитої ягоди багата на антиоксиданти, що продовжують життя та попереджують розвиток раку.
Диня позитивно впливає на здоров’я людей, у яких є проблеми зі серцево-судинними захворюваннями та хворобами шлунка – вона значно покращує процеси кровотворення. Речовини та мінерали плода дині оживляють імунну систему, завдяки великій кількості корисного вітаміну С. Варто зазначити, що споживаючи солодку диню, ви не тільки отримаєте насолоду від смачної м’якоті, а ще й вдосталь збагатите свій організм калієм.
Кабачки та цукіні вважають одними з найбільш дієтичних продуктів. Вони допомагають у боротьбі із зайвою вагою, активізують роботу шлунка та кишківника. Ці овочі рекомендують вживати у разі підвищеному тиску, хворобі печінки та нирок.
Баклажан – один із головних овочів серпня. Поживні речовини цього красивого овочу знижують рівень холестерину та допомагають нормалізувати травлення. Окрім цього баклажан має протизапальний і антибактеріальний ефекти та здатність виводити токсини з організму. В цьому овочі містяться вітаміни групи В, що добре впливають на нервову систему та позбавляють безсоння.