Сезон чорниці: рецепти смачних десертів
1 min readВ Україні почався сезон чорниці. Ці соковиті ягоди ідеальні в тортах та пирогах. Одним з найсмачніших і найпростіших пирогів є фінський.
Фінський чорничний пиріг
Інгрідієнти:
- чорниця – 400 г
- сметана – 250 г
- Цукрова пудра – 200 г
- Борошно – 200 г
- Вершкове масло – 150 г
- яйце – 2 штуки
- порошок пекарський – 1 чайна ложка
- ванільна есенція – 1 чайна ложка (можна використати пачку ваніліну у пакетиках)
Приготування:
- Розігріти духовку до 200 градусів.
- Збийте вершкове масло з 150 грамами цукрової пудри, додати яйце. Просіяти борошно разом з пекарським порошком. Гарненько перемішати.
- В форму для запікання викладають тісто, розподіливши його по дну і стінках форми. Ставлять на 10 хвилин в духовку.
- Сметану збивають разом з 50 гр цукрової пудри і ванільною есенцією до однородності. Додають одне яйце і ще раз все гарненько збивають. Перемішують з чорницею. Викладають готову начинку в корж і ставлять в духовку на півгодини. Потім духовку вимикають і залишають вній пиріг, поки не вистигне.
Чорничний торт “Аметист”.
Неймовірно смачний! Це справді вдале поєднання м”якенького бісквіту, повітряного чіз-кейку та легкого насиченого чорничного конфі. Торт з чорницею виходить м”якенький та ніжний, надзвичайно смачний!
Бісквіт з какао | |
---|---|
яйця | 5 шт. |
цукор | 100 г |
ванільний цукор | 1 п.(16 г) |
борошно | 60 г |
розпушувач | 1 ч.л. |
какао | 20 г |
Ягідне конфі | |
чорниці | 200 г |
вода | 100 мл |
цукор | 50 г |
крохмаль | 20 г |
Чіз-кейк | |
сир | 800 г |
йогурт | 200 мл |
цукор | 120 г |
желатин | 15 г |
вода | 50 мл |
Як приготувати
Бісквіт з какао. Білки збити в піну. Додати цукор, ванільний цукор та зивати до ” крутих піків”. Додати жовтки, збити, додати борошно, розпушувач, какао, замісити тісто. Викласти у застелену форму. Випікати при температурі 180 град 40-50 хв. Вийняти з форми, остудити, розрізати на 2 ч.
Ягідне конфі. У чашу блендера помістити ягоди, воду, цукор, крохмаль. Збити все до однорідності. Варити, помішуючи, доки маса не стане густою. Остудити під кришкою до кімнатної температури.
Чіз-кейк. Сир+ йогурт збити блендером. Додати цукор, 1/2 ч. ягідного конфі, розчинений желатин кімнатної температури та збити все разом.
Збираємо торт: бісквіт – 1/2 сирної маси – ягідне конфі – 1/2 сирної маси – бісквіт.
Зверху торт прикрасити за бажанням.
До прикладу : КРЕМ-ЧІЗ : 200 г масла + 100 сиру (збитого блендером) + 20 г цукру-пудри + харчовий барвник. Все добре збити.
Десерт із сиру маскарпоне з чорницею
Інгредієнти:
Маскарпоне – 250 мл.
Цукор – 100 г.
Яєчні жовтки – 2 шт.
Печиво савоярді (дамський пальчик)
Чорниця
Гілочки м’яти для прикраси
Приготування:
Збиваємо жовтки поступово додаючи цукор. Додаємо маскарпоне до жовтків і збиваємо до однорідного крему.
Печиво ламаємо руками і викладаємо шар в стаканчики і додаємо кілька ягід чорниці (на ваш смак).Зверху викладаємо крем з маскарпоне і робимо ще один шар печива і ягід.
Новий шар накриваємо кремом і зверху викладаємо ягоди чорниці.Ставимо в холодильник мінімум на 6 годин. Перед подачею прикрашаємо гілочкою м’яти.