Календар

Липень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Архіви

07.12.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Сезон чорниці: рецепти смачних десертів

1 min read

В Україні почався сезон чорниці. Ці соковиті ягоди ідеальні в тортах та пирогах. Одним з найсмачніших і найпростіших пирогів є фінський.

Фінський чорничний пиріг

Інгрідієнти:

  • чорниця – 400 г
  • сметана – 250 г
  • Цукрова пудра – 200 г
  • Борошно – 200 г
  • Вершкове масло – 150 г
  • яйце – 2 штуки
  • порошок пекарський – 1 чайна ложка
  • ванільна есенція – 1 чайна ложка (можна використати пачку ваніліну у пакетиках)

Приготування:

  • Розігріти духовку до 200 градусів.
  • Збийте вершкове масло з 150 грамами цукрової пудри, додати яйце. Просіяти борошно разом з пекарським порошком. Гарненько перемішати.
  • В форму для запікання викладають тісто, розподіливши його по дну і стінках форми. Ставлять на 10 хвилин в духовку.
  • Сметану збивають разом з 50 гр цукрової пудри і ванільною есенцією до однородності. Додають одне яйце і ще раз все гарненько збивають. Перемішують з чорницею. Викладають готову начинку в корж і ставлять в духовку на півгодини. Потім духовку вимикають і залишають вній пиріг, поки не вистигне.

Чорничний торт “Аметист”.

Неймовірно смачний! Це справді вдале поєднання м”якенького бісквіту, повітряного чіз-кейку та легкого насиченого чорничного конфі.  Торт з чорницею виходить м”якенький та ніжний, надзвичайно смачний! 

Бісквіт з какао
яйця5 шт.
цукор100 г
ванільний цукор1 п.(16 г)
борошно60 г
розпушувач1 ч.л.
какао20 г
Ягідне конфі
чорниці200 г
вода100 мл
цукор50 г
крохмаль20 г
Чіз-кейк
сир800 г
йогурт200 мл
цукор120 г
желатин15 г
вода50 мл

Як приготувати

Бісквіт з какао. Білки збити  в піну. Додати цукор, ванільний цукор та зивати до ” крутих піків”.  Додати жовтки, збити, додати  борошно, розпушувач, какао, замісити тісто. Викласти у застелену форму. Випікати при температурі 180 град 40-50 хв. Вийняти з форми, остудити, розрізати на 2 ч.

Ягідне конфі.  У чашу блендера помістити ягоди, воду, цукор, крохмаль. Збити все до однорідності. Варити, помішуючи, доки маса не стане густою. Остудити під кришкою до кімнатної температури.

Чіз-кейк.  Сир+ йогурт збити блендером. Додати цукор,  1/2 ч. ягідного конфі, розчинений желатин кімнатної температури та збити все разом. 

Збираємо торт: бісквіт – 1/2 сирної маси – ягідне конфі – 1/2 сирної маси – бісквіт.

Зверху торт прикрасити за бажанням.

До прикладу : КРЕМ-ЧІЗ : 200 г масла + 100 сиру (збитого блендером) + 20 г цукру-пудри + харчовий барвник. Все добре збити.

Десерт із сиру маскарпоне з чорницею

Інгредієнти:

Маскарпоне – 250 мл.
Цукор – 100 г.
Яєчні жовтки – 2 шт.
Печиво савоярді (дамський пальчик)
Чорниця
Гілочки м’яти для прикраси

Приготування:

Збиваємо жовтки поступово додаючи цукор. Додаємо маскарпоне до жовтків і збиваємо до однорідного крему.

Печиво ламаємо руками і викладаємо шар в стаканчики і додаємо кілька ягід чорниці (на ваш смак).Зверху викладаємо крем з маскарпоне і робимо ще один шар печива і ягід.

Новий шар накриваємо кремом і зверху викладаємо ягоди чорниці.Ставимо в холодильник мінімум на 6 годин. Перед подачею прикрашаємо гілочкою м’яти.