Липень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
23.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Районний центр – це виключно представництво державних центральних органів влади

1 хвилина на читання

Сьогодні на прес-конференції голова КОДА Василь Володін наголосив, що жителям громад не потрібно хвилюватися, адже послуги надаватимуться саме у ОТГ. Районний центр – це виключно представництво державних центральних органів.

Розповідаючи про позицію адміністрації щодо районування області, очільник Київщини нагадав, що були проведені зустрічі із представниками громад Київської області, почута їх думка, пропозиції районів були сформовані обгрунтовано, відповідно до методики, і їх підтримали Кабінет Міністрів та профільний комітет ВРУ.

Коли ми говоримо про децентралізацію, про адміністративно-територіальну реформу, ми говоримо про те, що всі послуги, вся інфраструктура буде продовжувати працювати, – наголосив Василь Володін. – Крім того в об’єднаній територіальній громаді будуть самі розпоряджатися коштами, які до них будуть надходити. За рахунок цих коштів обов’язок місцевої влади, яку обрали жителі ОТГ, забезпечити продовження функціонування інфраструктури, яка в них є. Я впевнений, що інфраструктура буде тільки розвиватися.

Голова КОДА роз’яснив, що основна функція представника центрального органу влади  у районному центрі (префект) буде контроль законності за діями місцевих влад. Це не має жодного відношення до мешканців.

Питання районування зараз дуже заполітизоване, – зазначив очільник Київщини.

Нагадаємо, на розгляд Верховної ради України направлено пропозицію, що Київська область матиме 6 районів:

Білоцерківський

Бориспільський

Бучанський

Обухівський

Переяславський

Фастівський