Червень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
18.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Пропозицію щодо утворення Бучанського району підтримав комітет ВРУ

1 хвилина на читання

Сьогодні відбулася жвава дискусія щодо Бородянсько-Вишгородсько-Бучансько-Ірпінського району Київської області на засіданні комітету Верховної ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Абсолютно всім критеріям для визначення районним центром без суперечок не відповідає жоден з цих населених пунктів, але із огляду на них Буча є найкращим кандидатом. Учасники зібрання Бородяньку як райцентр згадували, але самі ж бородянці ще раніш віддали свій голос за визнання Бучі райцентром. Вишгород та Ірпінь запекло підтримували кожен свій населений пункт. Але, вказуючи доводи «За», навіть забули про головні аспекти адміністративної реформи.

Свою позицію щодо подальшої конфігурації на карті області висловили народний депутат Ольга Василевська-Смаглюк, Бучанський міський голова Анатолій Федорук, яким довелося навіть коротенький лікбез провести для представників сусідніх міст і районів, аби роз’яснити суть реформи.

Для населення варто наголосити:

Із наступного року більшість послуг надаватимуться на рівні громад у ЦНАПах. Тож перейматися тим, у яке місто потрібно їздити не варто, адже питання будете вирішуватися на місці у своїх населених пунктах. Райони ж будуть потрібні здебільшого для організації системи державної виконавчої влади на місцях.

До кінця цієї сесії Парламенту, а це не пізніше середини липня, рішення щодо створення громад і районів мають бути прийняті народними депутатами.

Бучанському району бути!