Липень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Готовність об‘єктів «Великого будівництва» на Київщині – 55%. Серед них два у Бучі

1 хвилина на читання

Сьогодні під час пресконференції голова Київської облдержадміністрації Василь Володін розповів журналістам про хід реалізації програми Президента «Велике будівництво». Зазначимо, що у нашій області результативний показник виконання програми є одним з найвищих в Україні.

«Наразі ступінь будівельної готовності об’єктів «Великого будівництва» складає 55%. Загальноосвітні навчальні заклади готові на 55%, дошкільні навчальні заклади – на 66%, стадіони – на 45%. До кінця року всі об‘єкти плануємо завершити. Це один з найвищих показників в Україні», – зазначив очільник області.

Одним із таких об’єктів є новий освітній заклад у Бучі на вул. Вишневій. Нагадаємо, 1 вересня початкова школа № 9 і гімназія, яка тепер має нову домівку, зустрічатимуть учнів у новозбудованому приміщенні.

Другим у Бучі – сучасний спортивний комплекс біля школи № 2, який заплановано завершити восени.

Як розповів очільник області, вибираючи об’єкти, які реалізовуватимуться у рамках програми «Велике будівництво», вони враховували такі критерії:

  • органи місцевого самоврядування мали ініціювати, що ці об’єкти потрібні їх мешканцям;
  • не мало бути довгобудів, тож розглядалася можливість реалізації у короткий строк, а відтак спроможність місцевої влади надати співфінансування будівництва об’єкту. Нагадаємо, що депутати Бучанської міської ради погодили проєкти рішень щодо співфінансування вказаних об’єктів;
  • наявність проектно-кошторисної документації.

Також Василь Володін повідомив, що в рамках «Великого будівництва» планується реалізація 13 проектів з модернізації та облаштування приймальних відділень опорних закладів охорони здоров’я.

«Крім того, ми запланували фінансування 29 об’єктів дорожнього господарства, з яких 6 перехідних та 23 нових. Безпека дорожнього руху – один з наших пріоритетів, над яким активно працюємо, тим більше, що саме зараз сезон для проведення дорожніх робіт», – сказав голова КОДА.