Червень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
26.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Ольга Цвілюк: «Хочу повернутися в Україну і розвивати її» (ВІДЕО)

1 хвилина на читання

Ми вже писали про те, що Ольга Цвілюк стала переможцем програми культурного обміну майбутніх лідерів FLEX 2020.

Журналісти БН поспілкувалися з дівчиною і дізналися, як учениця 9-А класу Бучанської школи № 4 виборола право поїхати жити і навчатися (зі стипендією) протягом року в США.

Коли розмовляєш з Ольгою, розумієш, що наша молодь може досягти чималих висот. І це не лише приємно, а й надихає. Адже ця симпатична дівчинка не вважає себе найкращою, найрозумнішою, супергенієм чи щось на кшталт цього. Але вона хоче досягти успіху і розуміє, що для цього потрібно працювати. І в першу чергу – над собою. Вона відкрита для нового досвіду, знайомства з іншою культурою. І налаштована з новим безцінним багажем знань повернутися в Україну й далі розвиватися, створювати проєкти, які нададуть можливість молоді самореалізовуватися.

Ольга розповіла, що підштовхнув її до рішення взяти участь у програмі її друг, який сам торік став переможцем і навчався в Америці. Саме він впевнено сказав, що в неї все вдасться, і бучанка подала свою кандидатуру. Зізнається, що найбільше хвилювалася перед першим туром.

– Виклалася по максимуму: я знаю, що зробила все, що могла, – каже переможниця. – І вийшла із класним відчуттям, що я зможу.

До речі, вона впевнена, що не обов’язково було мати високий рівень англійської, для конкурсу достатньо знань, які тобі дозволять спілкуватися. Але вчити іноземну мову потрібно обов’язково.

У другому і третьому турах почувалася більш впевнено. Якщо ви думаєте, що учениці довелося здавати екзамени з предметів, які вивчають у школі, то ви помиляєтесь. Адже конкурсант мав представити себе, розказати про свої мрії та бажання, зуміти дружно і творчо діяти в команді, геть забувши про ту обставину, що ти зараз співпрацюєш разом зі своїми суперниками. Якби розпочалися інтриги і свари – програли б усі. А Ольга зі своїми тепер друзями і колегами по конкурсу зуміла організувати команду і отримати гідний результат.

І нашій Бучанські громаді є чим пишатися. Адже із 1015 кандидатів переможцями стали 170, ще 30 – альтернативні кандидати.

Ольга розповіла про свої емоції, коли нарешті пролунав довгоочікуваний дзвінок і їй повідомили результат конкурсу:

– Спочатку не віриш. А потім приходить розуміння: я стала особливою людиною, адже потрапила до тих двох відсотків, хто полетить в Америку. Це треба відчути. Щастя переповнює.

Дівчина вже дізналася, що буде мешкати в американській родині разом із «даблою» – переможницею із Тайланду. Вони вже познайомилися в соцмережі, а тепер чекають зустрічі. Тож у валізи, крім обов’язкових речей, пакуються сувеніри як для нової сім’ї, з якою буде жити цілий рік, так і для тайландської подруги: українські віночки, шоколад і книжки. А також вона повезе із собою подарунки від Бучанської міської ради: екосумку, футболку та чашку з логотипами рідного міста.

Учениця вже визначилася, що з обов’язкових предметів, які вона має там обрати, буде вивчати право і математику рівня коледжу. Але більше її цікавлять саме нові знайомства, культурний обмін і міжнародна співпраця.

А ще Ольга зазначила:

– Навіть якщо мені там сподобається і я почну свою кар’єру в США, я дуже хочу повернутися в Україну. Хочу розвивати свою країну, хочу зробити крок вперед, щоб молодь мала бажання тут залишатися.

Мама Олена дуже хвилюється

Олена Цвілюк розповіла, що донечка народилася в Києві, і саме тоді вони з чоловіком вирішили переїхали в передмістя, ближче до природи. На початку їм запропонували Ірпінь, але він не припав їм до душі. А потім їх запросили в Бучу.

Містечко дуже сподобалося, компактне, чистеньке, акуратне. Буча вирізнялася серед інших міст. Тож відразу визначилися і шукали житло саме тут.

Тож у житті Ольги дитсадочок і школа – бучанські.

Зараз, готуючись до довготривалої розлуки з донькою, пані Олена хвилюється, та намагається втамувати тривогу, адже розуміє, які можливості відкриються для Олі. Що вона побачить інший світ не як турист, а саме із середини: як живуть сім’ї, навчаються діти тощо.

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини