Червень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
26.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Робота лікаря в селі має гарний плюс – монопрактика

1 хвилина на читання

Латкун Олена Валеріївна, сімейний лікар Блиставицької амбулаторії загальної практики сімейної медицини

Олена Валеріївна мала досвід роботи в Бородянці та в Києві, а вже 12 років працює у Блиставиці і їй це дуже подобається.

Колектив гарний, і місце дуже приємне, – зізнається лікар і додає: – Молодий колектив, заохочується ініціатива, самостійність. Тобі довіряють. Працюєш із задоволенням. Хочеться виконувати роботу добре для всіх: для себе, колективу і людей.

Лікар вважає, що медик зараз – це людина, яка відповідає за дуже багато. У селі амбулаторія сімейної медицини. А це значить, потрібно людину направити, підказати, що робити, правильно поставити діагноз.

Відтепер з’явилося нове в професії: консультації в телефонному режимі. Це теж своя особливість: потрібно правильно розібратися із симптомами, для того, щоб вирішити: людині лікуватися вдома чи потрібно прийти в амбулаторію, або ж направити в стаціонар. Треба зуміти відфільтрувати потрібне, щоб не пропустити важливі симптоми, – розповідає Олена Латкун. І впевнено додає: – Поки справляємося.

Олена Валеріївна вважає, що всім медикам необхідно продовжувати вчитися: багато читати, брати участь у конференціях, симпозіумах, зараз дуже багато онлайн-спілкування. І це все застосовувати на практиці.

Найголовніше зараз в медицині – розвиватися, не стояти на місці. Враховувати досвід колег, напрацьовувати свій, тому що медик без досвіду – це не лікар, – вважає Олена Латкун. – Робота в селі має гарний плюс – монопрактика дуже багато дає. Стаєш дійсно сімейним лікарем, ні на кого не розраховуєш.