Квітень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
03.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

У Бучі новий апарат ШВЛ в інфекційному відділенні

1 хвилина на читання

У відділення лікарні, яке нещодавно знову відкрили після капітального ремонту, сьогодні привезли новенький апарат для штучної вентиляції легенів німецького виробництва.


Це обладнання особливо необхідне у час коронавірусної інфекції, яка в першу чергу вражає легені. Його вдалося придбати завдяки об’єднанню зусиль генерального директора Благодійного фонду «Твоя опора» Валерії Татарчук, народного депутата Ольги Василевськоі – Смаглюк та Бучанськоі міської ради.
Заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко нещодавно визнав, що закупівлі обладнання для лікарень за кошти обласних бюджетів (серед якого й апарати штучної вентиляції легень) даються «проблематично і тяжко».
Пресслужба БМР зазначає, що саме тому у Бучанській міській раді вирішили не чекати і приймати управлінські рішення задля вирішення пороблеми: на придбання двох апаратів було виділено кошти з місцевого бюджету , ще два ( один із яких надійшов сьогодні)- у якості благодійної допомоги.

Такий алгоритм об`єднання зусиль допоміг не втратити час і продовжити укомплектувати відділення необхідною апаратурою, – коментує Бучанський міський голова Анатолій Федорук. – Медики наголошують, що штучна вентиляція легень може мати вирішальне значення, тому завдання у найкоротший термін забезпечити обладнанням відділення стало чи не найпріоритетнішими у подоланні поширення хвороби.

Зараз лікарі-реаніматологи знайомляться із роботою нового апарату ШВЛ.