Квітень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Виконком: освіта, військовий призов, соціальні питання

1 хвилина на читання
виконком БМР

Члени виконавчого комітету Бучанської міської ради сьогодні розглянули багато важливих рішень.

На початку – які стосуються освіти у громаді. Про рішення, на яке із нетерпінням чекали батьки всіх майбутніх першокласників – закріплення територій обслуговування за закладами загальної середньої освіти, ми же вас проінформували. Крім того, на засіданні визначили порядок ведення обліку дітей дошкільного, шкільного та учнів в об’єднаній територіальній громаді. Адже кожна дитина має бути забезпечена правом на освіту.

До речі, хоча у зв’язку із загрозою коронавірусної інфекції всі школи перебувають на карантині, начальник відділу освіти БМР Олег Цимбал зазначив, що освітяни постійно проводять контроль, моніторинг тощо, і підкреслив:

Всі діти закінчать цей навчальний рік, отримають табеля, переводи у наступні класи.

В.о. військового комісара Ірпінського-Бучанського ОМВК А. Мостовий довів про те, що призов на строкову військову службу у квітні-червні 2020 року не відміняється, а переноситься у зв’язку з карантином. Також проінформував, що бажаючі влаштуватися на контрактну військову службу можуть звертатися до військкомату.

Соціальні питання

Пропозиції Управління праці і соцзахисту БМР довела до присутніх в.о. начальника Ірина Пасічна. Члени виконкому погодили виділення матеріальної допомоги ветеранам війни та праці, членам Бучанської організації «Ветерани України», а також забезпечення до Великодня пасками малозабезпечених громадян та членів сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції.

Члени виконкому згодилися, що необхідно здійснити капітальний ремонт пам’ятника загиблим воїнам у Блиставиці, який зазнав пошкодження від коренів дерева, що розрослися.

Також погоджено виділення коштів на будівництво пандусу в Публічні бібліотеці, яка має відкритися за адресою вул. Енергетиків, 2 після закінчення карантину.