Квітень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
04.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Лікарі: зміцнити імунітет – захиститися від коронавірусу

1 хвилина на читання

Лікарі назвали п’ять основних правил, які допоможуть зміцнити імунітет кожної людини. На тлі пандемії коронавірусу багато хто задумався над украплением імунітету. За словами лікарів, є п’ять основних правил, які забезпечать підвищення імунітету, пише УНІАН.

Зокрема відзначається, що здоровий кишечник є ключовим чинником у боротьбі з інфекціями.

“Лікарі рекомендують вживати в їжу шпинат, гриби, полуницю і інші продукти, насичені поживними речовинами, такими як вітаміни А, С і D”, – йдеться в статті.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), для людей, що знаходяться на карантині, важливо дотримуватися здорової дієти.

«Обмежений доступ до свіжих продуктів призводить до збільшення споживання продуктів з високим ступенем переробки, які, як правило, містять багато жирів, цукру і солі. Такі зміни в харчовій поведінці можуть мати негативний вплив на імунітет», – зазначили в ВООЗ.

Ще одним важливим моментом є повноцінний сон. «Імунна система схожа на комп’ютер – їй потрібні хвилини відпочинку, щоб вона не перегрілася», – сказав доктор Марк Мойад з медичного центру Мічиганського університету. – «Сон перезавантажує систему».

Крім цього, важливо зменшення стресу. Зазначається, що під час пандемії коронавірусу, людям, що піддаються впливу стресу, лікарі радять відпочити від новин про вірус, частіше говорити з людьми, яким вони довіряють. Також важливо приділяти увагу спорту, оскільки важливим стимулом для імунної системи є фізичне навантаження. Лікарі рекомендують тренуватися по 30 хвилин п’ять днів на тиждень (мінімум). В даний час тренування і заняття спортом можна влаштувати вдома.