Квітень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
28.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Весняні страви з редисом

1 хвилина на читання

Салат з редису, огірків і зеленої цибулі – справжня класика, яка на весні до вподоби будь-кому. Але ж інколи виникає бажання скуштувати щось нове, оригінальне. Якщо хочете цікаву страву із вмістом цього овочу, спробуйте нові рецепти. І ваше меню буде не лише різноманітним, а і корисним. Адже редиска – малокалорійна, перешкоджає відкладенню жирів, покращує обмін речовин, а завдяки клітковині, виводить з організму холестерин, шлаки і токсини.

Салат з  мідіями

Приготуйте салат з редиски, мідій, перепелиних яєць, зеленню, додайте оливкову олію, сок лимона і зернисту гірчицю. До столу його можна подавати разом зі свіжим багетом.

Паштет з редису

Складові:

  • редис – 10 шт.;
  • м’який сир – 200 г
  • зелень (кріп, петрушка, базилік) – 2 ст. л.
  • сік лимонний – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

Сир і редис натріть на крупній тертці, змішайте, додайте лимонний сік, і подрібнену зелень. Поставте в холодильник на 30-40 хвилин.

Візьміть тонкі скибочки підсмаженого хліба і покладіть на них тонкий шар редисочного паштету. Прикрасьте зеленню.

Салат з редискою і сиром

Складові:

  • Нежирний сир – 400 г
  • Редис – 300 г
  • Кріп – 1 ст.л.

Спосіб приготування:

Порізаний редис і сир ретельно перемішайте. Додайте до маси нашаткований кріп. Такий салат можна їсти при розвантажувальних днях.

Салат з редискою і яйцем

Складові:

  • Редис – 2 пучка
  • Куряче яйце 1 шт.
  • Сметана, сіль – за смаком

Спосіб приготування:

Редис порізати дрібними скибочками. Змішайте з нарізаним відвареним яйцем. Додайте сметану і сіль.

Салат з редискою і базиліком

Складові:

  • Редис – 100 г
  • Листя салату – 50 г
  • Петрушка і базилік – 10 г
  • Оливкова олія – ​​за смаком

Спосіб приготування:

Редис, зелень подрібніть, додайте до них порізані листя салату. Перемішайте і збризніть оливковим маслом.

Гарячі бутерброди з редискою

Складові:

  • хліб житній – 4 скибочки
  • сир тертий – 4 ч. л.
  • масло вершкове – 4 ч. л.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • редис – 3 шт.

Спосіб приготування:

Масло намажте на скибочки хліба. Редис і сир натріть на дрібній тертці, цибулю подрібніть. Потім все перемішайте і викладіть на скибочки хліба.

Помістіть бутерброди з редискою в мікрохвильовку і розігрівайте протягом 40 секунд при повній потужності печі.

Вегетаріанський олів’є з редискою

Складові:

  • редис – 1 пучок
  • картопля – 2 шт.
  • огірок – 1 шт.
  • яйце – 2 шт.
  • зелена цибуля (рубаний) – 1 ст. л.
  • сметана – на смак
  • зелений горошок консервований – 0,5 склянки
  • оцет 3% – 1 ч. л.
  • цукрова пудра – 1 ч. л.
  • сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

Редис, огірок, варену картоплю наріжте кубиками. Змішайте з консервованим зеленим горошком і подрібненою зеленою цибулею. Заправте сметаною, сіллю, перцем, цукровою пудрою, оцтом.

Покладіть в салатник гіркою, прикрасьте часточками варених яєць і редиски.

Соус з редису

Складові:

  • редис – 500 г
  • кріп – за смаком
  • фета – 90 г
  • сіль – 1,5 ч. л.
  • цедра лимона – 1 ч. л.
  • сметана – 300 мл
  • сік лимонний – 3 ст. л.

Спосіб приготування:

Змішайте всі інгредієнти в блендері. Соус на основі сметани з додаванням редиски, лимонної цедри і кропу стане прекрасним доповненням до домашніх чіпсів або овочів. З’їсти соус необхідно відразу і не зберігати його в холодильнику.

Смачного!