Весняні страви з редисом
1 хв читанняСалат з редису, огірків і зеленої цибулі – справжня класика, яка на весні до вподоби будь-кому. Але ж інколи виникає бажання скуштувати щось нове, оригінальне. Якщо хочете цікаву страву із вмістом цього овочу, спробуйте нові рецепти. І ваше меню буде не лише різноманітним, а і корисним. Адже редиска – малокалорійна, перешкоджає відкладенню жирів, покращує обмін речовин, а завдяки клітковині, виводить з організму холестерин, шлаки і токсини.
Салат з мідіями
Приготуйте салат з редиски, мідій, перепелиних яєць, зеленню, додайте оливкову олію, сок лимона і зернисту гірчицю. До столу його можна подавати разом зі свіжим багетом.
Паштет з редису
Складові:
- редис – 10 шт.;
- м’який сир – 200 г
- зелень (кріп, петрушка, базилік) – 2 ст. л.
- сік лимонний – 1 ч. л.
Спосіб приготування:
Сир і редис натріть на крупній тертці, змішайте, додайте лимонний сік, і подрібнену зелень. Поставте в холодильник на 30-40 хвилин.
Візьміть тонкі скибочки підсмаженого хліба і покладіть на них тонкий шар редисочного паштету. Прикрасьте зеленню.
Салат з редискою і сиром
Складові:
- Нежирний сир – 400 г
- Редис – 300 г
- Кріп – 1 ст.л.
Спосіб приготування:
Порізаний редис і сир ретельно перемішайте. Додайте до маси нашаткований кріп. Такий салат можна їсти при розвантажувальних днях.
Салат з редискою і яйцем
Складові:
- Редис – 2 пучка
- Куряче яйце 1 шт.
- Сметана, сіль – за смаком
Спосіб приготування:
Редис порізати дрібними скибочками. Змішайте з нарізаним відвареним яйцем. Додайте сметану і сіль.
Салат з редискою і базиліком
Складові:
- Редис – 100 г
- Листя салату – 50 г
- Петрушка і базилік – 10 г
- Оливкова олія – за смаком
Спосіб приготування:
Редис, зелень подрібніть, додайте до них порізані листя салату. Перемішайте і збризніть оливковим маслом.
Гарячі бутерброди з редискою
Складові:
- хліб житній – 4 скибочки
- сир тертий – 4 ч. л.
- масло вершкове – 4 ч. л.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- редис – 3 шт.
Спосіб приготування:
Масло намажте на скибочки хліба. Редис і сир натріть на дрібній тертці, цибулю подрібніть. Потім все перемішайте і викладіть на скибочки хліба.
Помістіть бутерброди з редискою в мікрохвильовку і розігрівайте протягом 40 секунд при повній потужності печі.
Вегетаріанський олів’є з редискою
Складові:
- редис – 1 пучок
- картопля – 2 шт.
- огірок – 1 шт.
- яйце – 2 шт.
- зелена цибуля (рубаний) – 1 ст. л.
- сметана – на смак
- зелений горошок консервований – 0,5 склянки
- оцет 3% – 1 ч. л.
- цукрова пудра – 1 ч. л.
- сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
Редис, огірок, варену картоплю наріжте кубиками. Змішайте з консервованим зеленим горошком і подрібненою зеленою цибулею. Заправте сметаною, сіллю, перцем, цукровою пудрою, оцтом.
Покладіть в салатник гіркою, прикрасьте часточками варених яєць і редиски.
Соус з редису
Складові:
- редис – 500 г
- кріп – за смаком
- фета – 90 г
- сіль – 1,5 ч. л.
- цедра лимона – 1 ч. л.
- сметана – 300 мл
- сік лимонний – 3 ст. л.
Спосіб приготування:
Змішайте всі інгредієнти в блендері. Соус на основі сметани з додаванням редиски, лимонної цедри і кропу стане прекрасним доповненням до домашніх чіпсів або овочів. З’їсти соус необхідно відразу і не зберігати його в холодильнику.
Смачного!