Квітень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
28.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Педагог – наповнена чаша…


Доброго вчителя не забувають, а згадують все життя, розповідаючи про нього друзям і онукам, по ньому звіряють своє життя, вважаючи його ідеалом добра і справедливості. Велике щастя зустріти такого педагога, який вчить доброті та вважає свою професію покликанням, своїм єдиним шляхом у житті, що вже й не уявляє себе без дітей, школи та науки…

Саме такого педагога відкрив нам Обласний етап конкурсу “Учитель року – 2020” у номінації “Історія” – талановиту вчительку, майстра своє справи та просто неймовірно красиву та чарівну жінку Наталію Тіт. Вона стала не тільки лауреатом конкурсу, увійшовши в п’ятірку найкращих, але й отримала відзнаку від Українського освітянського видавничого центру “Оріон” за статусом “Продовження педагогічної традиції”.


Свій вибір життєвого шляху Наталія Петрівна з радістю пояснила “БН”:


– У мене мама вчителька, сестра вчителька, (сміється), і я з дитинства знала, що буду вчителем. Однак усвідомлення того, що навчання дітей це дійсно мій життєвий шлях прийшло пізніше.


Наталя навчалася у Кривому Розі на вчителя початкових класів, згодом отримала дві вищі освіти: в Жовтоводському педагогічному коледжі та Національному педагогічному університет імені М. П. Драгоманова.

Однак доля декілька разів випробовула Наталю на міцність та любов до обраної професії, даючи можливість спробувати себе в інших сферах діяльності, тим самим тільки посиливши впевненість у тому, що в свій час, жінка зробила правильний вибір:


– Я надзвичайно щаслива людина, адже дуже люблю свою професію, це моє покликання. Спілкування з дітьми приносить мені неймовірне задоволення та відчуття наповненості в душі та серці.


Своїми відчуттями від участі у конкурсі Учитель року ділися із захватом:


– Звичайно це було дуже хвилююче, неймовірно цікаво та разом з тим я дуже хвилювалася. Мене підтримували багато людей, серед яких були моя мама та сестра. Вони запевняли, що участь у конкурсі – це насамперед можливісь підсумувати свої знання та глибше пізнати саму себе, – пояснює Наталя Петрівна. – Я вдячна всім за підтримку в ті надзвичайно хвилюючі моменти! Дякувала й буду дякувати! Адже це неоціненний досвід, який варто було отримати.


Наостанок, хочемо побажати всім, хто обирає професію, не боятися та йти за покликом свого серця, як зробила колись наша героїня.