Ажіотажний попит на гречку, борошно та цукор в Україні знизився
2 хв читанняАжіотажний попит на продукти харчування, який спостерігався останні два тижні на тлі загальнонаціонального карантину в Україні, знизився.
Як повідомляє УНІАН, про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тарас Висоцький.
За його словами, найбільше за останній тиждень знизилася реалізація цукру (-27%), сала (-30%) і вершкового масла (-50%). “Що стосується ТОП-3 продуктів, навколо яких найбільше дискусії останніми днями, то ажіотаж і реалізація щодо них також знижується: гречка (-17%), борошно (-10%), цибуля (-22%)”, – написав заступник міністра.
Висоцький наголосив, що обсяги реалізації продуктів поступово знижуються, а торговельні мережі поповнюють свої запаси.
Як повідомлялося, раніше Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства пообіцяло посилити моніторинг цін на продукти соціального призначення та наявність таких продуктів у торговельних мережах. 31 березня Антимонопольний комітет України повідомив, що ціни на основні продукти харчування в Києві за останні 7 днів не виросли, а на деякі товари навіть знизилися.
Раніше комітет зафіксував зростання роздрібних цін на продукти харчування в деяких регіонах України. Зокрема, з початку березня ціни на гречану крупу виросли більш як на 50%, пшоно – на 24%, цукор – на 16%. Також АМКУ почав розслідування щодо антиконкурентних дій серед торговельних мереж.