Лютий 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  
26.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Неоціненна користь граната для людського організму

1 хвилина на читання

Це справжнє джерело неймовірно великої кількості вітамінів, в тому числі групи В, С, К, Р, а також мінералів і мікроелементів, які вкрай необхідні для повноцінної роботи захисних сил організму і нервової системи.

Гранат має в своєму складі органічні кислоти і танін, які ведуть спрямовану боротьбу проти бактерій, які особливо активні в холодну пору року, і запальних процесів

Слід згадати, що цей фрукт містить в собі велику кількість грубої клітковини, яка очищає стінки кишечника, чим гарно допомагає людському організму.

За рахунок вмісту корисних “інгредієнтів”, гранат, знижує артеріальний тиск. Людям, які страждають на гіпертонію варто ввести в свій раціон гранат та гранатовий сік.

Слід згадати, що завдяки бактерицидним властивостям цього плоду, налягати на нього потрібно тим, кого часто турбує фурункульоз, ангіни та інші прояви активності шкідливих бактерій в організмі.

Містяться в гранаті і рослинні естрогени, тому він сприяє полегшенню неприємних симптомів клімактеричного та передменструального періоду.

Слід пам’ятати, що гранат не можна їсти натщесерце – груба клітковина може спровокувати подразнення слизової оболонки шлунка і стати причиною болю

Так як він відноситься до високоалергенних продуктів, то його не слід давати дітям до року. Варто бути обережніше людям з підвищеною кислотністю шлунка і пацієнтам з хронічними захворюваннями органів шлунково-кишкового тракту – гастритом, виразкою і т.д., так як через багатий вміст кислот гранат може посилити негативний вплив даних недуг.

При цьому гранат чудово втамовує голод, тому його можна вживати ввечері, якщо у вас раптово виникло це відчуття. І не варто боятися за фігуру – шкоди він не принесе.

Даний плід має ще багато корисних властивостей. Але в будь-якому випадку не забувайте консультуватися з лікарем та при перших симптомах захворювань звертайтеся до спеціаліста.