Травень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
28.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Відновлення критичної інфраструктури – одна з головних тем зараз (ФОТО)

1 хвилина на читання

Сьогодні у Бучу завітали заступник керівника Офісу Президента України, координатор програми розвитку інфраструктури «Велике будівництво» Кирило Тимошенко разом із головою Київської обласної військової адміністрації Олександром Павлюком і його заступником з гуманітарних питань Олексієм Кулебою.

У першу чергу посадовців цікавило, як вдається реалізовувати й виконувати програму Президента України Володимира Зеленського з відновлення України, зокрема у частині відновлення критичної інфраструктури у нашій громаді.

Делегація відвідала житловий комплекс «Continent», який найбільше з інших постраждав у місті, а також Бучанський навчально-виховний комплекс № 3.

– Процеси оцінки збитків, руйнувань інфраструктури та активного пошуку шляхів її відновлення запущено і є вже певні напрацювання, – прокоментував Бучанський міський голова Анатолій Федорук.

У школі заміни потребують 256 вікон, яких уже затягнули плівкою, 71 двері, покрівля, яку вже ремонтують. Директорка освітнього закладу Любов Морозенко розповіла, що такі руйнування НВК зазнав від вибухів, обстрілів, а також рашисти, які влаштували собі тут базу, повибивали двері, пошкодили стелю, стіни, технічне обладнання в кабінетах.

Під час відвідин ЖК «Continent» делегація дізналася, що у період окупації тут залишилося 12 родин, на сьогодні вже повернулося трохи більше ста сімей.

У житловому комплексі рашисти пошкодили 2450 штук вікон, із яких 317 вже встановлено. Проводиться оновлення скверу (архітектурні бюро розробляють сучасні рішення), а у клієнт-просторі комплексу у майбутньому планується відкрити музей із розповідями про пережите у місті-герої Бучі.

Також розмовляли про відбудову транспортних магістралей, подачу у помешкання газу, світла і води.

Члени делегації поспілкувалися з жителями багатоповерхівок і приватного сектора, які повернулися і прибирають власні оселі.