Листопад 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
28.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Форум щодо розвитку місцевого самоврядування

1 хвилина на читання

У Києві відбувся VI Форум «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави».

Учасники заходу обговорили стан та перспективи розвитку місцевого самоврядування в Україні, демократичне врядування і співробітництво громад в містах-метрополіях, міжнародний досвід. А також законодавство про міські агломерації в Україні, яке досі перебуває у розробці.

Серед спікерів – Бучанський міський голова, голова Київського регіонального відділення Асоціації міст України, член правління асоціації «Київська агломерація»  Анатолій Федорук.

Про що спілкувалися на форумі:

  • стан та перспективи розвитку місцевого самоврядування;
  • питання законодавчого регулювання у сфері місцевого самоврядування та територіальної організації влади;
  • європейські стандарти та іноземний досвід;
  • Київська агломерація – від дискусій до якісного продукту.

Своїми думками з цих актуальних питань поділився народний депутат України, Голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Бєзгін. Він зауважив, що Законопроект має бути написаний “знизу”, представниками місцевого самоврядування. І нагадав, що старт професійній дискусії було дано на зустрічі саме в Бучі, коли було окреслено коло важливих питань для всіх учасників процесу.

Київський міський голова, голова  асоціації «Київська  агломерація» Віталій Кличко озвучив свою позицію і знову наголосив на важливості спільно долати проблеми, які стосуються як столиці, так і міст-сателітів: транспортна інфраструктура, соціальні проблеми, обхідна дорога, інфраструктурні об’єкти, поводження з відходами, фінансування…

Дискутували про: міста-супутники чи міста-партнери; підхід добровільний чи адміністративний.

– Багато питань вже заполітизували, – зауважив Анатолій Петрович у ході свого виступу. Головне визначити стратегічні плюси і мінуси, аби на виході мати якісний продукт. При цьому головні акценти треба робити на ті виклики, що турбують жителів столиці і населених пунктів Київщини.

Бучанська міська рада активно долучається до розробки законопроєкту про агломерації.