Березень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
28.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Анатолій Федорук: «Агломерація – це модель служіння людям, що живуть і в Києві, і в передмісті»

1 хвилина на читання

У столиці та міст-сателітів на сьогодні чимало спільних проблем: громадський транспорт, переробка сміття, якісна освіта тощо. Ті ж бучанці стикалися і не розуміли, чому є велика різниця у ціні на громадський транспорт у Києві і між Бучей і столицею чи, наприклад, чому людина, яка все життя відпрацювала у столиці, не має право скористатися карткою киянина. Деякі жителі нашої громади возять своїх дітей навчатися у Київ, і тут уже вони користуються послугами, цими чи іншими, організованими для столичних мешканців.

Як зазначив Бучанський міський голова Анатолій Федорук, що років 15-20 тому здавалося, Київ – далеко, адже був різний економічний рівень життя.

Зараз всі виклики, які має столиця і передмістя, так звана 30-кілометрова зона, нас стимулюють до налагодження тісної комунікації і переходу до практичних речей, які мають слугувати нашим людям. Агломерація – це світова модель співпраці великих міст і їхніх сателітів. В Україні вона має бути реалізована саме як модель служіння людям, що живуть і в Києві, і в передмісті столиці, – зазначив Анатолій Петрович.

Тож настав час для гарної співпраці між великими містами і населеними пунктами у їх передмісті розробити якісну законодавчу базу.

Ми повинні взяти найкращий європейський досвід – Парижу, Берлину, Відню…, направити його і дати сервіс кожній людині, – сказав Київський міський голова, Голова Асоціації міст України, голова Асоціації “Київська агломерація” Віталій Кличко. – Мета агломерації – зробити більш комфортним життя жителів і столиці і населених пунктів, які поруч.

Під час круглого столу присутні там міські голови, народні депутати, експерти Ради Європи, представники місцевого самоврядування та Асоціації міст України обговорили всі важливі аспекти співпраці та необхідні зміни до законодавства.

Анатолій Федорук також зазначив, що потрібен новий якісний закон про агломерацію, адже це взаємодія законодавчо врегульованих відносин між населеними пунктами.

Народний депутат України, голова Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко, прокоментував:

Я впевнений, що законопроєкт щодо агломерації ми направимо на доопрацювання, врахуємо думку всіх експертів, тому що в умовах сьогодення він не враховує багато зауважень, потрібних для якісного роботи між населеними пунктами.

Відеосюжет про подію, зняти Буча NEWS:

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини