Вересень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Індустріальні парки: від закону до втілення у життя

1 хвилина на читання

Після прийняття відповідного закону щодо індустріальних парків можна починати активно реалізовувати проєкти у життя. І вже втілений досвід – не лише підказка, як діяти варто, а як ні, а і дієва допомога у пошуку партнерів-інвесторів.

Відкриту діалогову платформу – Форум “Індустріальні парки 2025. Навіщо інвестувати у виробництва”, спрямовану на обмін досвідом, обговорення проблем та можливостей, організували Індустріальний парк “Біла Церква” та Kyiv International Economic Forum.
У заході взяли участь потужні інвестори Київщини та всієї України.

Нагадаємо, для нашої громади ця тема є надважливою, адже у стратегії розвитку Бучанської МТГ один із вагомих чинників – створення індустріального парку Bucha Tehno Garden. Втілення у життя цього проекту стане  новим інструментом для залучення інвестицій та збільшення кількості робочих місць, а відтак порятунком від міграції, а також можливістю посилення фінансової спроможності Бучанської громади.

Голова Київської облдержадміністрації Василь Володін розповів, що програма форуму була дуже масштабна та насичена.
Серед спікерів:

  • Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов,
  • засновник холдингу UFuture Василь Хмельницький,
  • заступниця Міністра економіки України Ірина Новікова та багато інших учасників.

Вони поділились своїм досвідом і практичними кейсами.

“Я переконаний, що ці знання допоможуть нам ще ефективніше вдосконалювати інвестиційний клімат нашої Київщини, – сказав очільник КОДА. – Зазначу, що ми активні в цьому напрямі. Із 52 індустріальних парків України 10 знаходяться саме в нас. І це один із найкращих показників нашого економічного потенціалу. Але це не межа. Рухаємось далі.

Влада країни і Київщини зокрема розуміє, що чим кращі умови створить для бізнесу, тим вищим буде рівень життя у регіоні.


“Не просто прагнемо до цієї мети, а цілеспрямовано працюємо над тим, що так і було”, – резюмував Володін.

Нагадаємо
7 вересня Верховна Рада прийняла у другому читанні та в цілому Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про індустріальні парки”, спрямованих на залучення інвестицій в промисловий сектор економіки шляхом запровадження стимулів в індустріальних парках (№4416-1 від 10.12.2020).
У світі близько 15 000 індустріальних парків.
У 2021 передбачено 72 млн грн. на розбудову інфраструктури чотирьох індустріальних парків — у Бучі, Житомирі, Кам’янці-Бузькій та Маріуполі.