Грудень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Бучанські лікарі про цілющі властивості чаю

1 хвилина на читання

Чай один з найпопулярніших напоїв у світі. Важко знайти куточок, де б про цей напій не знали.

Саме тому цікаво взнати про його цілющі властивості:

  • Знімає стрес

У складі чаю є теобромін і теофілін, які тонізують нервову систему та знімають стрес. Також, L-теанін, який знижує рівень кортизолу. Окрім цього, чай підвищує кількість інсуліну, який посилює виробництво серотоніну – гормону щастя і радості.

  • Запорука гарної шкіри та волосся

Цинк в складі чаю, допомагає зміцнити нігті, сприяє росту волосся, затягуванню ран та інших ушкоджень шкіри. Саме тому, косметологи рекомендують вмиватися вранці і ввечері міцно завареним чаєм, тому що він добре заспокоює, тонізує шкіру та допомагає позбутися висипань. А для звуження пор і вирівнювання тону обличчя корисно вранці протирати шкіру кубиком льоду зеленого чаю.

  • Стимулює мозкову активність


У чорному чаї міститься:
– L-теанін-амінокислота, що стимулює роботу мозку та поліпшує пам’ять;
– кофеїн, який бадьорить.
Такий дует чарівним чином впливає на мозок, створюючи відчуття повної ясності свідомості. Сонливість змінюється на бадьорість духу. Це гарантований та безпечний заряд енергії на весь день, адже чорний чай бадьорить м’яко та повільно.

  • Підвищує імунітет


Танін у чорному чаї виконує роль антиоксиданту і зміцнює імунітет. Чай середньої міцності знижує жар при застуді, а слабкий чай з лимоном допомагає імунітету активніше боротись з вірусом.

  • Покращує обмін речовин


Чай відновлює кишкову мікрофлору, регулює обмін речовин та нормалізує вироблення шлункового соку, що приносить користь нашому організму. Якщо пити чай в помірній кількості, то можна як слід покращити здоров’я.

Приємного Вам чаювання!