Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Діти-ВПО і діти військовослужбовців цього року безкоштовно можуть відпочинути на базі дитячого центру “Артек”

1 хвилина на читання

У Міжнародному дитячому центрі “Артек”, безоплатно зможуть оздоровитися ще більше дітей, які потребують особливої соціальної уваги і підтримки.

Позаміський дитячий заклад «Артек», створений у 2014 році на базі ТК Буковель біля підніжжя однойменної гори в Івано-Франківській області.

Місія педагогічного колективу табору — надання дітям можливості особистісного росту. Шляхом включення їх у всебічну різнопланову колективно-творчу діяльність на засадах артеківської педагогіки та співпраці. Безпека, дбайливе ставлення, щирий інтерес до кожної особистості та її фізичного, творчого, емоційного та інтелектуального розвитку.

Дитячий табір «Артек-Буковель» улітку 2023 прийняв 1200 дітей із дитячих будинків сімейного типу за сприяння (фінансової підтримки) Фундації Олени Зеленської. Підтримка дитячих будинків сімейного типу — один із постійних напрямів діяльності Фундації, яким перша леді опікується особисто. У таборі відпочили родини з найбільш постраждалих від війни областей, прифронтових регіонів, сім’ї, які пережили окупацію та ВПО. Усі вони родом з Харківщини, Сумщини, Херсонщини, Миколаївщини, Дніпропетровщини, Одещини, Луганщини, Донеччини і ін.

До переліку категорій дітей, які отримують безоплатні путівки до Артеку, на 2024 рік додалися ще три:

  • Діти учасників бойових дій, зокрема і добровольців, визначених у пунктах 19–24 частини 1 статті 6 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”;
  • Діти загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, визначених у частині першій статті 10-1 цього ж Закону;
  • Діти, зареєстровані як ВПО, які отримують допомогу на проживання ВПО.

Як і минулого року, у 2024 році безоплатні путівки також надаватимуть таким дітям:

  • Діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування;
  • Рідні діти батьків-вихователів або прийомних батьків, які проживають в одній прийомній сім’ї чи ДБСТ;
  • Діти з малозабезпечених сімей;
  • Діти, один з батьків яких загинув, пропав безвісти або помер від поранення, контузії, каліцтва чи захворювання, отриманого в зоні проведення АТО, здійснення заходів національної безпеки і оборони, відсічі і стримування російської збройної агресії в Донецькій та Луганській областях, зоні бойових дій.

Першочергово оздоровлюватись в Артеку зможуть діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, рідні діти батьків-вихователів і прийомних батьків, діти-ВПО, які перемістилися з регіонів активних бойових дій та окупованих територій. Приділити увагу цим дітям під час розподілу путівок обласним і Київській міській адміністрації рекомендує Міністерство соціальної політики. 

Залишити відповідь