Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

У Бучі презентували поетичну збірку «Струм»

1 хвилина на читання

Збірка «СТРУМ» об’єднала 29 місцевих авторів, які представили на загал свої поетичні твори.

Майже два роки в Бучі діє громадський проєкт «Творчий мішок», який збирає творчих людей та поціновувачів поезії, авторської пісні, музики, українського народного і сучасного мистецтва. Від самого початку вечори вихідного дня мають благодійне спрямування і зібрані на них кошти повністю перераховуються на потреби захисників України.

Тут чують не лише знайомих вже авторів, але також нових талановитих людей різного віку – від школярів до пенсіонерів. Місцем зустрічі творчих особистостей з різних місць Бучанської громади, району, Києва і області традиційно слугує «Бучанський Портал» на вулиці Енергетиків. 

І ось, як плід цих благодійних музично-поетичних вечорів, спільнокоштом з’явилася на світ збірка «СТРУМ», яка об’єднала 29 місцевих авторів, переважна більшість котрих вперше стояли перед мікрофоном і, звісно, вперше в житті друкуються. Їх згуртував спільний досвід воєнного лихоліття, прагнення до перемоги і дружба. Самобутності цій збірці надають авторські ілюстрації, виконані бучанськими поетками Оксаною Слупською та Марією Сподобаєвою.

Один з активних організаторів збірки, поет Михайло Невідомський, коментує: «У самій назві збірки «Струм» присутнє слово «сум», і не даремно – адже навіть тривожні моменти життя можуть давати заряд енергетики, щоб жити і працювати далі. Інша її особливість полягає у тому, що багато авторів знайомі з юності, а ось зараз їх ще більше об’єднала поетична творчість».

Бажаємо учасникам і організаторам збірки продовжувати плідну співпрацю, розширювати своє коло. І віримо, що сьогоднішні новачки розкриються на повну силу, досягнуть творчих висот і визнання. Нехай натхненням для їхніх майбутніх творів слугують вже не лише воєнні емоції, але й світло мирних здобутків нашої країни. 

Микола Дем’янов

Залишити відповідь