Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Патріотичний форум учнівської молоді “Незламні”

1 хвилина на читання

До дня визволення Київщини з окупації 29 березня , у Бучанському ліцеї №3 освітяни організували зустріч спогадів – патріотичний форум «Незламні».
Його провели у межах щорічної обласної краєзнавчої конференції учнівської молоді «Київщина – мій заповітний край». Основна мета заходу стало відзначення звільнення Київщини від російських окупантів, національно-патріотичного виховання учнівської молоді та розвитку інтересів дітей до краєзнавства та дослідницької діяльності.


На форумі були присутні представники всіх окупованих районів Київщини.

Громади Бучанська (школярі Ворзеля та Бучі), Тетіївська, Ірпінська, Немішаєвська, Іванківська, Гостомельська, Великодимерська.
На початку конференції присутні схилили голови у хвилині мовчання на честь всіх Захисників та Захисниць, які загинули у боротьбі з російським агресором. Ми памʼятаємо і дякуємо, що маємо можливість жити!
Джури показали свої науково-дослідницькі роботи. Справжні краєзнавці, пошуковці, особистості, яким не байдужа наша історія, хто прагне пам’ятати, і хоче, щоб пам’ятали інші.
Школярі презентували свої незламні громади. Показали спогади про події під час повномасштабного вторгнення російських військ, ділились своїми тривогами.
Також вшанували підрозділи ЗСУ та відважних добровольців, які боролися за визволення території, розказали історії героїчних людей.
Зокрема, ройова рою «Гайдамаки» куреня імені Валер’яна Підмогильного Ворзельського ліцею № 10 Ірина Авраменко представила відеосюжет «Розстріляна Буча». Керівники роботи Маріана Товстенко, Ольга Лисюк.
Джури рою «Соколи» куреня Петра Балабуєва Бучанського ліцею № 3 продемонстрували наукову роботу «Герої не вмирають…», керівник роботи Зоряна Горова.
Наші сусіди, Гостомельські джури представили дві роботи: «Мощун та Горенка – північно-західний щит української столиці» і «72-ра ОМБр імені Чорних Запорожців – на захисті України».
Гості конференції, які поділилися із учнями своїми історіями:
представник 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців полковник Олександр Вдовеченко «Словян»,
сапер-доброволець Микола Кирилюк «Дід».
Піл час виступу «Дід» поділився, що всі сапери мають страх, і він повинен бути задля власної безпеки! І наголосив дітям, що потрібно бути завжди обережним!
Представник з Херсону зі сльозами на очах повідав про окупацію його рідного міста, і що він радий бути у Бучі й мати таку підтримку. Він, його родина має мрію повернутися додому. Тож від щирого серця побажав дітям мати можливість залишитися в своїх домівках та жити разом із сім’ями!