Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

У День добровольця на Алеї Героїв Бучі вшанували загиблих (ФОТО)

1 хвилина на читання

У День українського добровольця у Бучі вшанували пам’ять полеглих військових у боротьбі за Незалежність України.

Із вдячністю всім добровольцям, Захисникам і Захисниця зібралися бучанці на мітинг-реквієм.

Добровольці різні за віком, професією, статком… Та вони всі стали на захист України, щоб зберегти її цілісність, суверенітет, незалежність.

«Ті, що пішли за покликом серця. Українські добровольці — справжня міць нашої нації. Вони не вагаючись взяли зброю до рук, щоб у переломний момент стати на захист Батьківщини», – наголосив Бучанський міський голова Анатолій Федорук.

Саме у цей день 2014 року із 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану сформували перший добровольчий батальйон. У 2017 році відбулися перші урочисті заходи з відзначення Дня українського добровольця.

Вони стали щитом у 2014 і у перші дні повномасштабної війни 2022, й дали можливість державі провести мобілізацію, сформувати загони оборони й не дозволити агресору захопити столицю Київ.

«Добровольці завжди приходили на допомогу. 2014 року у складні часи для нашої держави, коли агресор напав на нашу країну, добровольці першими прийняли бій. У 2022 добровольці стали тим фактором, який не дозволив віддати Київ за три дні, як планували у росії, – звернувся до присутніх секретар Бучанської міської ради Тарас Шаправський. – Всі, хто лежать на Алеї Героїв – добровольці. Це феноменальний рух в українській і світовій історії, який допомагає нашій державі вистояти, який допоможе нам перемогти.»

Пам’ять загиблих Героїв України вшанували хвилиною мовчання. До могил захисників, які віддали своє життя у війні з російським агресором поклали квіти та запалили лампадки.

Захисники-добровольці протистояли ворогу на різних фронтах і цим довели, що ніколи не перестануть боротися за рідну країну.

Захисники-добровольці протистояли ворогу на різних фронтах і цим довели, що ніколи не перестануть боротися за рідну країну. Немає більшого покликання, як захищати рідну землю. Повертаючись обличчям до нашої історії, ми з глибокою вдячністю схиляємо голови перед Героями сучасності – українськими добровольцями. Це люди, створені виключно з любові до нашої рідної України.

Побажаємо добровольцям, що зараз захищають, повернутися додому цілими і неушкодженими.

Слава Україні! Героям слава!