Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Випробовування безпілотної машини для розмінування

1 хвилина на читання

На полігоні у Бучанській громаді проводили випробування безпілотної машини для розмінування українського виробництва.

Андрій Верлатий, заступник керівника добровольчого формування Бучанської тергромади, продемонстрував пошкоджену міну, яку машина «підняла» з глибини до 20 см  на м’яких грунтах і до 10 см на чорноземах. Відтак, перевірене цією технікою поле буде безпечним для транспортних засобів.

Обстеживши безпілотну машину після вибуху й знешкодження вибухового пристрою, представник заводу Кобзаренка Юрій Стебко впевнено заявив: «Техніка виконує свою роботу, ті функції, які ми в неї заклали».

«Наразі перед нами стоїть завдання сертифікації машини та запуску її серійного виробництва. Техніка розроблялась спільно з виробниками, тому потужностей для виготовлення та, в разі потреби, ремонту машин вже достатньо. З урахуванням попиту операторів на машини для розмінування, техніка буде підтримана», — розповів заступник міністра економіки України Ігор Безкаравайний.

Розробниками нової машини є Завод Кобзаренка і компанія E Farm Pro.

Завод Кобзаренка, як виробник сільськогосподарської техніки, більше орієнтується на аграріїв, які зараз страждають на полях, що стали небезпечними після приходу «руского міру». Та впевнені, що їх розробка стане корисною і захисникам.

Засновник компанії E Farm Pro Олександр Приходченко розповів, що машиною можна керувати або з пульта, або задавати маршрут, за яким вона буде рухатися з абсолютною точністю 2 см.

Інженер-конструктор заводу Кобзаренко Вадим Нестеренко поділився деякими технічними характеристиками машини. Ширина захвату 3 метри. Принцип дії: молоточки б’ють по грунту, який розпушують, і саперам тоді краще працювати. Основне направлення – протипіхотні міни, та цього разу відпрацювали також протитанкову міну. Розрахунки підтвердилися: сьогодні по капсулю попали чотири рази. Сама машина зроблена на базі трактора, але з допрацюваннями, встановлене радіокерування. Також є можливість працювати по навігації.

Після успішного завершення всіх випробувань можна буде говорити про серійне виробництво.