Січень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
28.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Як платити за воду в «Бучасервіс»

1 хвилина на читання

КП «Бучасервіс» є єдиним законним надавачем послуг з водопостачання та водовідведення у Бучанській громаді відповідно до всіх дозволів та ліцензійних документів .

КП є ліцензіатом Київської обласної військової адміністрації, оскільки надає послуги в межах однієї громади.

«На офіційному сайті Бучанської міської ради, «Бучасервісу» розміщено договори публічної оферти, а це означає, що паперовий договір підписувати не потрібно, – продовжує Тарас Шаправський. – Достатньо того, що споживач користується відповідною послугою водопостачання чи водовідведення, і цей факт вже слугує підставою для оплати відповідної послуги».

Такі норми прописано в Законах України «Про житлово-комунальні послуги» і «Про питну воду та питне водопостачання».

І хоч договору підписувати не потрібно та Заяву-приєднання до індивідуального договору про надання послуг з централізованого водопостачання та водовідведення варто укласти. Для цього треба звернутися в абонентський відділ водоканалу за адресою: м. Буча, бульв. Леоніда Бірюкова, 9.

Для оформлення Заяви-приєднання із собою необхідно мати документи:

  • паспорт,
  • ідентифікаційний код,
  • право власності на житло,
  • номер лічильника та фото показників на момент звернення.

Якщо лічильника не маєте, надайте довідку про кількість осіб, зареєстрованих у квартирі чи житловому будинку. Працівники підприємства допоможуть і проконсультують у вирішенні питань.

Зараз КП «Бучасервіс» має три види абонентів. Алгоритм дій у кожного з видів споживачів свій.

Споживачі, які платили з 01.01.2023 до 11.01.2024 до КП «Ірпіньводоканал».

  • Потрібно звернутися до КП «Бучасервіс» з усіма підтвердженнями вашої оплати та надати докази для подальшого перерахунку.

Споживачі, які платили з 01.01.2023 до 11.01.2024 до КП «Бучасервіс».

  • Продовжувати своєчасно сплачувати за послуги з водопостачання та водовідведення до КП.

Споживачі, які не платили з 01.01.2023 до 11.01.2024 в жодне комунальне підприємство.

  • Надати показання лічильників та оплатити заборгованості до КП «Бучасервіс» з 01.01.2023 за водопостачання та з 01.11.2023 за водовідведення.

«З моменту деокупації «Бучасервіс» здійснював відновлення об’єктів критичної інфраструктури, а також продовжує їх експлуатувати, утримувати та надавати якісні послуги для населення громади», – зазначає заступник Бучанського міського голови Дмитро Чейчук.

Зважаючи на те, що саме КП «Бучасервіс» забезпечує належне функціонування підприємства та всіх мереж з водопостачання та водовідведення у громаді: свердловин, резервуарів чистої води, насосних та каналізаційно-насосних станцій, виконує весь спектр необхідних робіт щодо утримання, забезпечення та ремонту мереж, логічним є і сплата послуг до «Бучасервісу».

Пан Чейчук закликав жителів своєчасно сплачувати послуги з водопостачання і водовідведення до «Бучасервісу» і нагадав, що Уряд скасував мораторій на припинення надання компослуг у разі заборгованості. Тож КП матиме всі законні підстави для відключення абонентів у разі несплати послуг.

Нагадаємо, комісія НКРЕКП, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, на засіданні 10 січня розглядала два питання, що стосуються КП «Ірпіньводоканал»  – № 40 і № 41 – щодо порушення КП ліцензійних умов та припинення його господарської діяльності на території Бучанської громади.

Під час перевірок комісія виявила численні порушення з боку «Ірпіньводоканалу». Зокрема, відсутність права власності та користування на об’єкти водопостачання, водовідведення та земельні ділянки.

На  засіданні члени комісії одноголосно ухвалили рішення щодо зупинення ліцензованої діяльності комунального підприємства на території Бучанської громади та накладення штрафу.

«Національний регулятор НКРЕКП своїм рішення зупинив дію ліцензії «Ірпіньводоканалу» в частині Бучанської громади, – роз’яснює секретар Бучанської міської ради Тарас Шаправський. – Це означає, що з цього моменту вони втрачають право бути виконавцем послуги в межах вказаної території. Адже послуга із централізованого водопостачання підлягає обов’язковому ліцензуванню згідно з вимогами законодавства». 

Тому в цьому випадку договір з «Ірпіньводоканалом» припиняє свою дію у зв’язку з неможливістю його виконання.

У разі надходження платіжок від КП «Ірпіньводоканалу» абонентів просять повідомляти про це на гарячу лінію Бучанської міськради за номером: +38(04597) 48-5-12. Вони звертатимуться до правоохоронних та контролюючих органів.