Грудень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
28.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Перша в Україні Фабрика-кухня відкрилася (ФОТО)

1 хвилина на читання

У Бучі розпочинає свою роботу нове сучасне підприємство – фабрика-кухня, яке завдяки сучасним технологіям і обладнанню забезпечуватиме якісним харчуванням дітей в освітніх закладах трьох громад: Бучанської, Бородянської та Немішаївської.

Символічний ключ від фабрики-кухні з рук американського мецената Говарда Баффета у присутності першої леді України Олени Зеленської отримав Бучанський міський голова Анатолій Федорук.

Олена Зеленська наголосила: «Питання здоров’я наших дітей є стратегічним»

А також додала, що цей проєкт не лише про їжу – він про спільні дії. Про підтримку, яка не має кордонів і територіальних меж. Про робочі місця й таке необхідне деокупованим територіям економічне пожвавлення.

Будівництво тривало вісім місяців. Профінансовано проєкт за підтримки The Howard G. Buffett Foundation.

На знакову подію відкриття завітали також заступник керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба, голова КОВА Руслан Кравченко, голови міжнародних місій в Україні та голови громад і адміністрацій.

Шановні гості пройшлися екскурсією й покоштували страви, приготовані у новому обладнанні за сучасними технологіями. Саме такі обіди – корисні, поживні й смачні, відтепер будуть смакувати діти наших освітніх закладів. Загалом фабрика розрахована на потужність – 10 тисяч порцій вдень.

Ми також побували на екскурсії й із задоволенням поділимося побаченим та почутим із нашим читачем. Стаття буде опублікована на нашому сайті.

«Реформа шкільного харчування, ініційована першою леді Оленою Зеленською, тепер має своє фізичне розташування — у Бучі», – зазначив Анатолій Федорук.

Він розповів, що отримали гарантію і підтвердження з боку Говарда Баффета за підтримки Олени Зеленської, що наступний фінансовий рік муніципалітети, зокрема і Бучанський отримають допомогу для забезпечення безоплатним харчування дітей громади.

«Сьогодні важливий день для нашої реформи шкільного харчування. Завершено будівництво фабрики-кухні в Бучі – першої у своєму роді в Україні, – зазначила Олена Зеленська. – Рада нині бути тут із меценатом Говардом Баффетом, завдяки якому став можливим цей проєкт. А він не лише про їжу – він про спільні дії. Про підтримку, яка не має кордонів і територіальних меж. Про робочі місця й таке необхідне деокупованим територіям економічне пожвавлення.

Маємо великі плани. Сподіваюся, ця кухня започаткує мережу подібних фабрик, що годуватимуть дітей по всій країні».

Будівництво тривало вісім місяців. Нагадаємо, 10 квітня цього року перший ківш ґрунту на місці, де починали будувати цей проєкт, у присутності першої леді України меценат Говард Баффет особисто підняв, знаходячись за кермом екскаватора.