Листопад 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
03.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Відкритий кубок м. Києва із Зендокай карате-до пройшов у Бучі

1 хвилина на читання

У чемпіонаті Зендокай карате-до, який відбувся в Академії спорту, взяли участь близько 260 юних спортсменів із Києва, Вінниці, Хмельницька, Обухова, Хмільника, Бучі, Українки, Кагарлика. Бучу представляли каратисти спортклубу «Мураха».

Керівник Київської міської організації Зендокай карате-до Володимир Гаврилюк розповів, що це один із заходів у рамках підготовки до Чемпіонату України, який відбудеться весною 2024 року.

За результатами змагань спортсмени, які зайняли 1, 2 і 3 місця, нагороджені медалями, кубками і дипломами.

Це перший такий масштабний турнір з цього виду спорту.

Й організатори для нього обрали Бучанський спорткомплек, як вони зазначили – великий, сучасний і їм дуже сподобався.

«Ми хотіли провести цей турнір у вас, тому що Буча дуже знакове місце – місто-герой. Нам дуже приємно у такому чудовому залі проводити змагання, – повідомив Володимир Гаврилюк».

Президент Всеукраїнської організації Зендокай карате-до Ігор Юкальчук розповів, що із-за масштабної атаки шахедів вранці у суботу збиралися відміняти турнір, та завдяки Протиповітряній обороні, Збройним Силам України цей турнір провели.

«Для дітей дуже важливо жити, розвиватися, займатися спортом. Як говорять українські військові, вони саме за це й воюють на фронті, щоб у наших маленьких українців було дитинство, – наголосив пан Ігор». 

Він розповів, що Зендокай карате-до – це зараз у Японії максимально реалістичний вид єдиноборств і безпечний. Адже Зендокай каратисти мають захисні шоломи, жилети тощо, що убезпечує їх від травм. Діти можуть приймати участь в повноконтактних поєдинках, вчитися карате, і це безпечно.

До речі, за кілька днів їдуть в Японію на всесвітній чемпіонат. І у команді переважно юні спортсмені, враховуючи умови сьогодення.

Керівник всесвітньої організації Зендокай карате-до, японець Озава Такашик раніше відвідував Бучу й ознайомився і з жахливою історією окупації у Храмі Андрія Первозванного, та із самим містом, яким був вражний. Також за підтримки цієї організації юні спортсмени з батьками були в Японії.