Листопад 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Гранд-фінал «Турніру найсильніших – у місті незламних» триває у Бучі (ФОТО)

1 хвилина на читання

Грандіозне завершення Благодійного дитячого тенісного туру пам`яті Олени Балтачі організатори – БФ «Постраждалі діти війни» та Rocket Tennis Cup – вирішили провести у нашому незламному місті, яке вистояло рашистську навалу й активно відновлюється після бойових дій.

Українка Олена Балтачі, на честь якої триває турнір – екс-перша ракетка Великої Британії та донька легендарного динамівця Сергія Балтачі, яка боролася з онкологією й померла 30-річною. Жінка така ж сильна, як і бучанці.

За чемпіонський титул ведуть боротьбу хлопці та дівчата віком від 9 до 12 років. Зібрані під час змагань туру кошти спрямують на допомогу онкохворим дітям та їх родинам.

Перед турніром учасники біля меморіалу на території Храму Андрія Первозваного вшанували пам’ять жителів Бучанської громади, які загинули під час окупації.

«Символічно, що сьогоднішній захід розпочався із вшанування пам’яті жертв геноциду, вчиненому російськими військовими злочинцями. Це дуже правильно, адже діти виховуються на пам’яті про ту жертву, яку несе український народ задля здобуття своєї незалежності, – розповів в.о. міністра молоді та спорту України Матвій Бідний. – Гарно, що цей захід проходить саме в Бучі. Це взагалі спортивне місто, тут багато правильної спортивної інфраструктури, і місцеві діти ростуть здоровими і щасливими».

На корти вийдуть 16 хлопців та 16 дівчат, які стали найсильнішими у п’яти відбіркових благодійних турнірах, що пройшли у містах України: Чорноморську, Вишково (Закарпатська область), Києві, Львові та Дніпрі.

На урочистому відкритті Бучанський міський голова Анатолій Федорук сказав: «Я вдячний, що організатори обрали для завершення благодійного турніру, в якому представлені всі регіони України, саме Бучу, – зазначив міський голова Анатолій Федорук. – Місто і місце має значення. Тут проводилися всеукраїнські і європейські турніри, тут вирували емоції, яких бажаю спортсменам і сьогодні. Цей турнір покликаний на те, аби діти мали можливість завдяки ЗСУ провести хоча б день, але в звичному ритмі».

Анатолій Петрович розповів, що у планах зробити цей турнір не лише традиційним, а і міжнародним – долучити до участі спортсменів із міст-партнерів. Адже у спорті ми знаходимо спільне і пізнаємо один одного.

«Радію з того, що цей турнір пройде саме в Україні. Я впевнений, що якби Олена була з нами, вона пишалася б кожним з вас, – сказав Сергій Балтачі.»

Учасників турніру також підтримала Олександра Паскаль, яка разом із наймолодшою волонтеркою з Японії Міраі Шіраіші в липні відвідала Бучу і поспілкувалася із учнями ліцею № 5. Нагадаємо, Саша отримала тяжке поранення під час потрапляння російської ракети в її будинок. Та навіть після ампутації ноги вона не полишила мрію стати гімнасткою. Мама Марія Паскаль розповіла, що донька щодня тренуються, не зважаючи на труднощі.