Вересень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
28.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Психосоціальна реабілітація, арт-терапія, проєкти для людей похилого віку, майстер класи для дітей  – різні проєкти, одна мета: допомогти населенню подолати наслідки стресових подій.

1 хвилина на читання
Проєкт «Safe Space» 11

Вчора офіційно у Бучанській громаді відбувся старт проєкту «Safe Space», який спрямує свою роботу на ветеранів російсько-української війни та їх родини, дружин і дітей військовослужбовців, людей похилого віку, дітей та молодь громади та людей, що проживають у сільській місцевості.

Проєкт «Safe Space»

З цією нагоди у Публічній бібліотеці Бучі фахівці провели презентацію цього та вже реалізованих проєктів.

«Ми маємо на меті створення безпечних спільнот, корисні активності для мешканців Бучанської громади та дбаємо про дружню атмосферу і час, проведений з користю», – наголосили організатори ініціативи.

Проєкт «Safe Space»1
Проєкт «Safe Space»2

Заступник Бучанського міського голови Сергій Шепетько розповів, що вперше представники організації приїхали у Бучі в квітні 2022, коли не було ні світла, ні газу, й привезли необхідне. У другий візит доставили генератори.

Проєкт «Safe Space»3

«Ви знову з нами, допомагаєте нашим жителям, – наголосив Сергій Анатолійович. – Тепер у Бучі все є: арт терапія, курси англійської, ІТ, суспільні проєкти для людей похилого віку. Щиро вдячні вам».
Проєкт «Safe Space»4

Проєкт «Safe Space» у місті Буча працює за підтримки Благодійного фонду “Повір у себе” у партнерстві з Бучанською міською радою за участі ГО «Інститут сталого розвитку громад», що фінансується Міжнародним фондом «Відродження».

Проєкт «Safe Space»5

Що ж «Safe Space» у Бучі робить для жителів громади: 

  • організовує заняття з арт-терапії для дітей та дорослих;
  • проводить курси англійської мови для людей віком старше 50 – проєкт підготувала команда Movni у підлітковому таборі “Підйом” і виграла грант;
  • організовує «Приємні зустрічі» підлітків із бабусями і дідусями –  цей проєкт підготували учениці ліцею № 5 у підлітковому таборі “Підйом” і виграли грант;
  • організував ІТ-курси для людей похилого віку “Комп’ютерна грамотність”;
  • надає психологічну підтримку для ВПО, військовослужбовців та їхніх родин;
  • проводить тренінги для психологів;
  • організовує дозвілля для родин військовослужбовців та ветеранів, а також цивільного  населення громад.
Проєкт «Safe Space»6
Проєкт «Safe Space»7

Поки дорослі спілкувалися на важливі теми, у сусідньому залі бібліотеки юнаки і дівчата на майстер-класі із превеликим задоволенням виготовляли іграшки-антистрес.

Проєкт «Safe Space»8
Проєкт «Safe Space»9

Генеральним партнером проєкту є агропромхолдинг Astarta-Kyiv завдяки отриманому гранту від Програми “Підтримка організацій громадянського суспільства в Україні” за фінансування British Embassy Kyiv. Програма реалізується Crown Agents у партнерстві з International Alert та в співпраці з Crown Agents in Ukraine.

Проєкт «Safe Space»10