Серпень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
28.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Здорове харчування наших дітей – важлива зустріч (ФОТО)

1 хвилина на читання
круглий стіл реформа шкільного харчування

У Бучі пройшов круглий стіл «Реформа харчування: виклики, досягнення, перспективи».

Учасники обговорили перші результати змін, очікування та можливість використання досвіду Київщини громадами і закладами в інших куточках країни.


Бучанська громада поділилася своїм досвідом впровадження реформи. Гості з шести областей України також відвідали будівництво фабрики-кухні в Бучі, яка годуватиме 10 тисяч учнів із трьох громад, а за потреби – навіть вимушених переселенців.


Як наголосив заступник керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба, реформа шкільного харчування – це необхідний крок для здорового майбутнього країни. Щоб вона була успішною, над її втіленням необхідно працювати всім.


Керівник Національної асоціації громадського харчування та офісу реформи шкільного харчування Орест Степаняк розповів про стратегію й основні напрями роботи, як-от посилення спроможності громад, модернізація матеріально-технічної бази, розвиток кадрового потенціалу.


«Наше завдання – не модернізувати кухні, замінити обладнання й прибрати або додати щось до меню. Ми з вами маємо амбітніші плани. Ми прагнемо зробити так, щоб якомога більша кількість дітей мала доступ до здорової їжі», – повідомив Орест Степаняк.


Київщина однією з перших серед регіонів почала змінювати підхід до харчування дітей у навчальних та дошкільних закладах, тож уже має чим поділитися з колегами.


«Ми вже маємо чимало позитивних результатів. Ми оновили обладнання у 135 школах області. В області створили 3 кулінарні хаби та підготували 32 тренерів – агентів змін, які сьогодні займаються навчанням кухарів. Таке навчання вже пройшли понад 700 осіб», – сказав під час зустрічі начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.


Зробити набагато якіснішим харчування дітей у Бучанській громаді стане можливим завдяки фабриці-кухні.


Нагадаємо, будівництво пілотної фабрики-кухні саме в Бучі ініціювала Перша леді України Олена Зеленська, яка опікується реформою шкільного харчування. У квітні на місці майбутнього харчового хабу стартувало будівництво, а перший ківш землі заклав бізнесмен Говард Баффет, який взяв на себе всі витрати по проєкту. Цей захід відвідали пані Зеленська, яка є ініціаторкою реформи шкільного харчування, та заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба.