Серпень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
01.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Юні актори студії з Бучі готують нову виставу (ФОТО)

1 хвилина на читання

Артисти бучанського арт-простору Art Space New Age театру «Ромео і Джульєтта» на свіжому повітрі репетирували чергову сценічну постановку. Ми зустріли їх біля Центрального будинку культури (ЦБК).

«Ми готуємо нову комедію, яку в нас “замовив” глядач останнього показу і вже у вересні можна буде подивитися прем’єру», – поділилася закулісними секретами керівник театру «Ромео і Джульєтта» Оксана Гроза.

Театр, в якому грають діти, одним із перших у Бучі повернувся на сцену після повномасштабного вторгнення росії. Та став острівцем безтурботності, де на годину можна забути про горе і страхи війни. Не лише для дітей, а й для дорослих відвідування вистав стало емоційним порятунком. Бучанці можуть згадати захопливе дійство на сцені ЦБК від театру «Ромео і Джульєтта» «Тореадори з Васюківки» і «Піратка з Карибського моря».

«Ми ставимо п’ять вистав. Також наш колектив регулярно їздить на театральні фестивалі, отримували гран-прі. От працюємо влітку, набираємо акторів у наш колектив. Загалом зараз у нас 50 дітей, та ще чекаємо повернення наших юних артистів із-за кордону, які поїхали на літні канікули», – зазначив викладач-режисер Валерій Хімюк.

Для дітей театр – це життя, а життя – це гра. І це не метафора, оскільки саме гра для них є способом пізнання світу. Перевтілюючись, зображаючи різні характери, діти мають змогу пізнавати різні моделі відносин та поведінки.

Когось дійство на сцені вражає до глибини душі, а гра акторів змушує плакати чи сміятися, когось дивуватися, аплодувати, вимовляти такі любі вуху кожного актора слова: «браво», «на біс». 

Кожного разу під час вистави дітки з великою цікавістю спостерігають за всіма подіями захоплюючих історій, які відбуваються на сцені в теплій, доброзичливій атмосфері. Діти отримують велике задоволення від перегляду театрального дійства та з нетерпінням чекають можливість завітати на виставу знову.