Липень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Мама і дитина – головна тема свята батьківства у Бучі (ФОТО)

1 хвилина на читання

На заході у Бучанському міському парку сьогодні молодим мамам розповідали:

  • як собі допомогти, щоб пологи були максимально безболісними –  техніки дихання, розслаблення, масаж, зручні пози,
  • про післяпологове відновлення й особливості догляду за собою,
  • як правильно проводити грудне вигодовування, щоб процес був стабільним, тривалим, і немовля якнайдовше отримувало так важливе для його здоров’я молоко мами.
  • про харчування дитини раннього віку – основні правила та вплив батьківської поведінки,
  • розвиток та психологічні особливості дитини від народження до 3-х років.

«Будь-яка інформація – це набуття, безцінність. Це важливо для вагітних, – наголосив Сергій Сальніков, директор Київського міського пологового будинку № 2. – Мені здається, це і є наш фронт. Ми народжуємо дітей. Якщо кожен українець буде щось робити у війну, то перемога буде ближче. Тільки не зупинятися!»

Спільну акцію для вагітних жінок і молодих батьків провели фахівці Київського міського пологового будинку № 2 за підтримки Міжнародного медичного корпусу і Бучанського Центру первинної медико-санітарної допомоги.

«Для нашої громади дуже важливо – здоровий спосіб життя. Який полягає і в активності, і в правильному харчуванні. І саме правильне харчування закладається з самого дитинства, навіть коли дитинка ще в утробі матері», – зазначила Жанна Лінчук, заступниця керівника Бучанського центру ПМСД .

Вона наголосила, що цей захід їх Центр не міг не підтримати. Адже вважає, що наші дітки – це наше майбутнє і вони мають бути обов’язково здоровими. І зараз ми всі маємо спільне завдання: виростити здорову громаду та разом відновлювати Україну.

Ірина Марченко, консультант простору «Матері і дитини» Міжнародного медичну корпусу наголосила, що перші 1000 днів життя дитини (малюки від 0 до 2 років) дуже важливі:

«Потрібно, щоб мама розуміла, що перевага на боці грудного вигодовування. Без перебільшення – це те, що рятує. Ми запрошуємо вагітних до нас, адже до цього потрібно готуватися заздалегідь».

Не відкладайте життя на потім

Журналісти БН зазначили, що зараз під час війни дуже багато молодих пар відкладають народження дитини до перемоги, до мирного часу. Й запитали пана Сергія Сальнікова чи варто так робити?

«Я хочу сказати – не робіть цього ніколи, не відкладайте своє життя на чернетку. Робіть зараз, бо життя іде, і не зважайте на події, які відбуваються, – наголосив директор пологового будинку. – Моя думка, що зараз будуть народжуватися самі сильні українці, на яких ніхто не буде сходим у світі схожих навіть на 30 %».

Чому саме пологовий будинок № 2 обирати бучанським мамочкам?


«Ми можемо багато спілкуватися з цього приводу, але краще один раз побачити, – відповів пан Сергій. – Ми дуже поважаємо і любимо наших пацієнтів. Відношення до людини – це у нас номер один. По-друге, у нас дружня професійна команда, яка має спільну мету. Чому до нас? Тому що ми справжні українці».


Поки ми спілкувалися пані Лариса Черкасова, акушерка з Міжнародного медичного корпусу розповідала жінкам як полегшити собі пологи, допомогти диханням, правильною поведінкою. Навіть знеболити процес. Фахівці зазначили, що можливо народити без сильного болю.


«Одна з цілей свята батьківства – це народження українців. Це дуже важливо і для держави, і для нації, для нашого майбутнього», – наголосив Сергій Сальніков, директор Київського міського пологового будинку № 2.