Липень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
05.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Перша в Бучі сенсорна кімната для діток відкрита (ФОТО)

1 хвилина на читання

У Центрі соціальної підтримки «Турбота» сьогодні, як і обіцяли організатори при презентації простору, гарно облаштована сенсорна кімната відкрила свої двері для діток.

Традиційну стрічку на вході довірили розрізати самим головним бучанцям, для кого це все зроблено – дівчатам і хлопцям.

Під час події заступник Бучанського міського голови Сергій Шепетько щиро подякував партнерам за співпрацю, завдяки якій громада має таку підтримку діточок і зазначив: «Новація буде дуже корисною для всіх дітей нашої громади та особливо для дітей із малозабезпечених сімей, дітей, які приїхали із зони бойових дій. Крім того, діти зазнають стресу від ракетних обстрілів, атак дронами  з боку терористів, і відтак потребують особливої уваги і підтримки».

Підготувала й оснастила інтерактивну кімнату благодійної організація «КОВ «БФ «СОС дитяче містечко». Її директорка Олена Кріпак зазначила, що їх організація працює близько 20 років й має гарний досвід допомоги й підтримки родинам, які постраждали чи тим, що потребують психологічної або соціальної підтримки. Вони працюють за стандартами ООН і мають принципи: взаємодовіра, увага і чесність.

«Головна, щоб діти відвідували сенсорну кімнату й отримували психосоціальну підтримку. Це важливо, адже дітки можуть не показувати, що потребують допомоги, але з часом проблеми обов’язково проявляться», – розповіла пані Олена.

Батьки можуть безкоштовно приводити своїх дітлахів у Центр. Буде цікаво і корисно як малюкам від року-півтора, коли дитина починає тактильно досліджувати світ, так і старшим дітям до 10-12 років. Адреса: Буча, вул. Енергетиків, 19.

Проєкт реалізовано за підтримки ГО “Інститут сталого розвитку громад”, який фінансується МФ “Відродження”

Нагадаємо, що зараз у громаді працюють різні психологічні проєкти. Зокрема, у Центрі соцпідтримки “Турбота” – психологи Фонду Cesvi та Міжнародного медичного корпусу, проєкт «Razom з тобою» від БФ “Разом з Україною” та проєкт “Запобігання ризиків у сфері захисту дітей” – ГО “ДДМЦ”. Фахівці обов’язково використовуватимуть інтерактивну дитячу кімнату при наданні психологічних послуг.

Довідково

Сенсорні кімнати сприяють стимуляції органів відчуття, одночасно створюють розслаблюючу атмосферу. Вони підходять для дітей і дорослих будь-якого віку, і можуть використовуватися для терапії, освіти, відпочинку та розваг.

Сенсорна кімната може стати універсальним місцем для занять з дитиною, починаючи від релаксації і закінчуючи активними заняттями і ЛФК. Обладнання в кімнаті дозволяє активно використовувати цей простір для розвитку пам’яті, концентрації, розуміння причинно-наслідкового зв’язку та, звісно, емоційному розвантаженню.

На вулиці дітей чекав традиційний подарунок від Центру – веселі розваги.