Червень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
09.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Безкоштовна психологічна підтримка “RAZOM з тобою” (ФОТО)

1 хвилина на читання

На базі Центру соціальної підтримки «Турбота» у Бучі відкрився центр психологічної консультації “RAZOM з тобою” – безкоштовна підтримка дітей і дорослих постраждалих від війни, запроваджена БФ «Разом для України».

Фахівці центру проводять групові, індивідуальні та онлайн консультації, очні прийоми на виїзні зустрічі. У просторі є коворкінг, кімнати «Турботи», «Роздумів», реабілітації. У процесі облаштування дитяча сенсорна кімната, яка до кінця червня має запрацювати.

Адреса: м. Буча, вул. Енергетиків, 19.

Телефон: +38 096 322 16 06.

На відкритті нового центру заступниця Бучанського міського голови Михайлина Скорик-Шкарівська розповіла, що мали розуміння про необхідність такого простору. І центр «Турбота», який функціонував за підтримки гуманітарної організації Cesvi, став чудовою базою для цього.

«Тепер це буде простір для сімей, які постраждали від війни. Зокрема, для військовослужбовців, для їх близьких, для родин загиблих героїв», – додала пані Михайлина.

Відкриття нового простору сало можливим завдяки шести повноцінним партнерам:

  • – БФ “Разом для України”,
  • – Проєкт “Разом з тобою”,
  • – Бучанська міська рада,
  • –  Інтернаціональний медичний корпус (International Medical Corps),
  • – Фундація Cesvi,
  • – Управління соціальної політики БМР.

Директорка БФ “Разом для України” Евеліна Курілець зазначила, що не приховую про звернення за допомогою до психологів, і закликає це робити інших. Вона подякувала тим людям, які працюватимуть, щоб цей центр діяв: «Через вас проходить багато болісних історій. Ви на фронті цієї роботи. У ці важкі часи кожен із нас потребує допомоги. Дякую, що ви змінюєте ставлення українців до психологічної допомоги. Впевнена, що ви зможете допомогти людям заліковувати рани, які завдала війна».

Керівник проєкту “Разом з тобою” Лія Котяш розповіла, що їх проєкт психологічної підтримки існує вже більше року, і зараз має центри у Львові, Хмельницькому, Дніпрі, Івано-Франківську, готується відкрити у Харкові. Загалом вони працюють в обласних центрах, щоб співробітники могли доїжджати у різні куточки області. Адже всюди люди потребують психологічної підтримки.

«Центр у Бучі – перший центр, який ми запускаємо на деокупованій території. Розуміємо, що це буде окрема специфіка роботи. Буде акцент на роботі з ветеранами, їх родинами, – зазначила пані Лія. – Підтримка буде не лише містянам, а і жителям навколишніх територій».

Зі словами вдячності всім, хто сприяв відкриттю нового психологічного центру у громаді звернувся і Сергій Шепетько, заступник Бучанського міського голови, який підкреслив важливість того, що проєкт “Разом з тобою” обрав на Київщині саме Бучу.

Благодійний фонд «Разом для України» засновано найбільшим американсько-українським фондом «RAZOM».

Для молодших бучанців новий центр підготував подарунок – цікаві розваги на «Променаді». Дітки із яскравими малюнками на обличчях, які поруч творила чудова майстриня, раділи і веселилися із мильними бульбашками. А потім самі малювали свої шедеври на асфальті різнокольоровою крейдою.

Організація проєкту здійснюється за підтримки “Проєктного офісу”.