Травень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
04.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Учасники марафону «Незламна Буча» – всі переможці (ФОТО)

Марафон «Незламна Буча: з Україною в серці» – яскрава спортивна подія всеукраїнського рівня, що відбулася сьогодні «Незламна Буча: з Україною в серці»

750 учасників зі всієї України, разом із своїми друзями і тренерами, приїхали до нашого міста. Вони змагалися в забігах на дистанціях 5 і 10 кілометрів, а також у дисципліні «Скандинавська ходьба» на 5 кілометрів.

«Спорт – для всіх. Спорт – найкращий засіб для того, щоб єднатися, гуртуватися, бути сильними зараз на боротьбу, а потім на відновлення», – наголосив заступник міністра молоді та спорту України Матвій Бідний.

У марафоні приймали участь люди різних поколінь – від дітей до чоловіків та жінок віком більше семи десятків.

Абсолютно всі, хто дістався фінішу, отримали пам’ятні медалі. Окремо медалі та подарунки вручили найшвидшим спортсменам, хто у своїй категорії прийшов першим, другім і третім.

«Це не лише спорт, це не лише здоров’я, це і одночасно реабілітація для жителів громади, коли вони бачать багато учасників із різних куточків нашої держави», – сказав Бучанський міський голова Анатолій Федорук, вітаючи спортсменів.

Директор Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення спорт для всіх Андрій Ребрина наголосив, що мета їх центру – залучити всі верстви, щоб Україна була здоровою і незламною. Він розповів БН, що вибір міста розпочався із пропозиції Бучанського міського голови Анатолія Федорука відвідати наш парк. Уже тут організатори  зрозуміли, що це чудове місце для щорічного старту марафонів: чисте повітря, якісні дороги, близькість до столиці й транспортні розв’язки.