Травень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
28.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Конгресмени США зроблять все, щоб винних рашистів покарати

1 хвилина на читання

Американські конгресмени в Бучі на круглому столі за участі постраждалих жителів, місцевої та обласної влади говорили про притягнення до відповідальності росіян за скоєні злочини.

У заході, що відбувся у Храмі Святого Апостола Андрія Первозванного, взяли участь Голова Гельсінської комісії США Едісон «Джо» Вілсон (Республіканська партія), який адвокатує за військовий трибунал для росії, чільний представник Демократичної партії у Гельсінській комісії США Стівен Коен, Посол США в Організації з безпеки і співробітництва в Європі Майкл Карпентер, а також Посол США в Україні Бріджет Брінк.

Голова Київської ОДА Руслан Кравченко та керівник Київської обласної прокуратури Максим Крим повідомили, що відкрито 50 кримінальних проваджень проти російських військових, які вбивали українців. Вже зібрана доказова база, адже ця війна відбувається фактично в режимі онлайн.

«Сучасне місто і така величезна трагедія сталася. Важко сприйняти і повірити, – зазначив Едісон «Джо» Вілсон. – Впевнений, що військові злочину будуть зафіксовані і передані до трибуналу».

Присутні бучанці розповіли свої історії, від яких досі холоне кров в жилах. Лілія Колесник втратила онука-студента, якого вбили в машині під час евакуації, а Ірина Абрамова знайшла тіло свого чоловіка, якого перед цим забрали та розстріляли окупанти.

Голова Гельсінської комісії США наголосив, що вони надихаються нашим прикладом, як можна стояти за демократію вашої держави і протистояти нацистській навалі. Україна переможе!

«Робимо все можливе, щоб трибунал для росії нарешті став реальністю. Знаємо, що кожна така зустріч з нашими міжнародними партнерами лише наближає цей день», – наголосив Бучанський міський голова Анатолій Федорук.