Лютий 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  
15.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Зустріч-діалог з платниками податків у Бучанській ДПІ

1 хвилина на читання

Перше, на що податківці звернули увагу на зустрічі – подання звітності в електронному вигляді має багато переваг, зокрема:

  •  звітність, надіслана електронною поштою не потребує дублювання на паперових носіях та їх зберігання;
  •  уникнення черг, гарантію автоматичної перевірки підготовлених документів на наявність арифметичних помилок;
  •  оперативне оновлення форматів подання документів в електронному вигляді;
  •  конфіденційність інформації;
  •  оперативність обробки отриманої інформації у податковому органі.

Спілкування з представниками бізнесу за участі начальниці Бучанської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Людмили Ступак було з питань декларування доходів громадян, отриманих в 2022 році, податкової амністії та можливостей Електронного кабінету платника податків.

Зустріч з платниками пройшла у форматі діалогу, присутні отримали практичні поради в користуванні новими сервісами Електронного кабінету платника податків.

Роз’яснення щодо звітування в електронному вигляді

Для звітування в електронному вигляді необхідно лише отримати електронні ключі. Під час заходу Людмила Ступак поінформувала присутніх, що з 1 січня 2023 року стартувала кампанія декларування доходів громадянами, одержаних протягом 2022 року. Декларацію про майновий стан і доходи можна подати в електронному вигляді через Електронний кабінет (https://cabinet.tax.gov.ua/) у розділі «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи». На закінчення зустрічі очільниця інспекції нагадала, що триває кампанія декларування доходів громадян у рамках «податкової амністії» і закликала громадян скористатись правом на легалізацію доходів, з яких раніше не були сплачені податки. Вона детально розповіла про активи, які підлягають декларуванню, розміри ставок оподаткування таких активів, терміни сплати нарахованих податків, а також закцентувала увагу що термін подання одноразової декларації 01 березня 2023 року.