Вересень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
03.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Про важливість перемоги – генсекретар Європарламенту (ФОТО)

1 хвилина на читання

У бучанському Храмі Святого Апостола Андрія Первозваного побував генеральний секретар Європарламенту Клаус Велле.

На місці, яке стало символом трагедії і нескореності, генсекретар Європарламенту Клаус Велле зауважив, що Росія має програти війну і позбавитися імперських прагнень, які має.

«Це важливо для світу!», – наголосив поважний гість.

Заступник Бучанського міського голови Михайлина Скорик-Шкарівська розповіла пану Клаусу про захоронення місцевих жителів, які загинули під час окупації в Бучі, про неможливість ховати на цвинтарях, про ексгумацію тіл та процеси впізнання після деокупації.

Настоятель Храму Отець Андрій згадав страшні події, свідком яких він був: вбивства мирних людей на вулиці, поховання, ексгумацію, спілкування із людьми, близькі яких загинули.

Буча стала відома всьому світу страшними подіями, які тут сталися під час окупації російськими військами. І після звільнення населених пунктів на Харківщині стало зрозумілим, що жорстоке поводження із мирним населенням, із українськими громадянами є нормою для військ російської армії.

«Підтримка України триває вже десять років, а тепер делегація приїхала підтримати Ірпінь і Бучу. Ми побачили невимовні злочини, які не можна було й уявити у 21 столітті. Але тепер весь світ знає, що таке «російська агресія», що вона означає для України, — заявив Генеральний Секретар Європарламенту  і додав: — Україна має перемогти в цій війні не лише, щоби звільнити свою країну, свою землю, але й щоби не дати війні поширитися на цілу Європу. Україна — на сторожі нашого континенту».