Вересень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
08.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Вміти надавати першу допомогу повинен кожен: тренінг у школі#2

У Бучанській школі № 2 відбувся тренінг на тему «Домедична допомога», під час якого вчителі та персонал закладу отримали багато корисної інформації та навички з надання першої допомоги.


Проводила тренінг волонтер, інструктор 44 Навчального центру, виконуюча обов’язки директора Київського обласного центру допомоги учасникам АТО (ООС) та їх сім’ям Ірина Пащенко.


Ще на початку зустрічі вона наголосила, що навички з надання першої допомоги необхідні кожній людині, а надто в такий час, як ми зараз живемо. Не можна бути впевненим в тому, що станеться в наступний момент, і можливо саме вам доведеться надавати комусь першу допомогу. Багато хто з присутніх на тренінгу вчителів вже стикався з подібними ситуаціями і, навіть, самостійно надавав допомогу.


Саме тому всі учасники тренінгу проявили підвищений інтерес до нової інформації та не соромилися задавати питання, які їх цікавили. Головним стало набуття не тільки теоретичних знань, а й практичних навичок в наданні домедичної допомоги під час критичної кровотечі, втрати свідомості, нападу судом, удавленні, при інфаркті, інсульті, травмах та пораненнях різного типу та ступеня складності.


Закінчився тренінг побажанням, щоб набуті знання не довелося застосовувати на практиці, а втомлені, але задоволені отриманими знаннями та набутими навичками, учасники тренінгу в подарунок отримали турнікет для зупинки критичної кровотечі.
Пам’ятайте, що подібні знання просто необхідні, адже може статися ситуація, коли саме від вас залежатиме чиєсь життя. І краще бути підготовленим.
Тому бережіть себе і все буде Україна!

Бучанський НВК #2