Серпень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
28.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Міністр Гутцайт відвідав у Бучі Академію спорту і Пласт (ФОТО)

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт та голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба сьогодні у Бучі цікавились в першу чергу, як постраждали Академія спорту і Пластовий вишкільний центр від бойових дій, та що вже вдалося відновити.

Пан Вадим Гутцайт зазначив, що Академія спорту дійсно магніт – один із найкращих закладів в Україні.

Керівник відділу молоді і спорту Бучанської міської ради Наталія Додатко розповіла, що у період окупації були пошкоджені вікна, металеві секції, конструкції, троє автоматичних воріт, внутрішні і зовнішні камери відеонагляду, прострелені спортивні ворота на майданчиках на вулиці, а також гаражі. Крім того рашисти викрали комп’ютерну техніку.

Він снарядів трохи постраждали спортивні майданчики. Та завдяки меценатам і спонсорам багато вже вдалося відновити.

І Академія повертається до свого спортивного життя. Баскетбол, кікбоксинг, футбол, волейбол – ці секції вже відновили тренування, триває набір і в інші. Повертаються на роботу тренери.

«Такі заклади будуть будуватися по всій країні», – переконаний міністр, а голова КОВА додав, що на такій базі виростуть майбутні чемпіони України і світу.

Від міністра юні футболісти, що саме тренувалися, отримали подарунки.

Пласт

Керівник закладу Ярослав Храпський розповів, що уже 2 квітня  у Пластовому центрі був відкритий гуманітарний штаб, адже приміщення зазнало мінімальних пошкоджень. А також про плани вже у вересні відновити роботу закладу, про проєкти, що реалізуються, відпочинок за кордоном.