Серпень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Родину в авто розстріляли. Порятунок онучки з бабусею (ФОТО)

1 хвилина на читання

У «бусику» їхали чоловік із дружиною, їхні син і донька – усі сиділи в салоні, а бабуся з двома собаками – у фургоні. Ця історія сталася неподалік села Здвижівка. Староста Раїса Козир розказала, як рятували поранену онучку і її бабусю.

Сім’я киян приїхала до родича в Тарасівщину. Коли тривали перші переговори Україна-росія, їхні знайомі зателефонували та розповіли, що в столиці, на відміну від бучанської громади, спокійно. І вони вирішили повертатися додому. Дорогою автомобіль розстріляли рашисти. Лише старенька жінка залишилася неушкодженою. Потім вона зрозуміла, що онучка, яку своїм тілом прикрила мама, ще жива, хоч і поранена в голову. Бабуся перемотала дівчинку ковдрою, наламала гілок замість підстилки і заплакала. Вона так вила і просила про порятунок, що до неї вийшли з лісу російські військові.

Знайдено ще одне тіло у Бучанській громаді

Під вечір рашисти забрали їх у Здвижівку. Раїса Козир згадує, що спочатку поранену малу принесли до сусідки-медсестри, яка її перев’язала. Вона навіть поставила вимогу окупантам принести спеціалізовану пов’язку, бо дитині! потрібна допомога. А потім вони попросилися в хату до Раїси – у неї було тепло.

Військовий лікар «Ангел» обіцяв забрати дівчинку в госпіталь у Гостомель після того, як надасть допомогу своїм пораненим. І зник. Та вранці Раїса із сином пішли до рашистів нагадати про дитину – її потрібно було рятувати. Росіяни забрали бабусю з онучкою й переправили в Гомель, поранену прооперували.

Після деокупації у Здвижівці дізналися про їхню історію. Дівчині необхідна була ще одна надскладна операція, яку в білорусі не роблять. Тож старенька ходила у посольство, Червоний Хрест тощо, та добилася – онучку забрали у медзаклад Германії. Уже відомо, що вона буде жити, але не бачитиме на одне око.

Знайдено ще одне тіло у Бучанській громаді

Нагадаємо, вчора повідомили про знайдене тіло вбитого між Здвижівкою і Блиставицею.