Липень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Конгресмени США налаштовані і далі допомагати Україні (ФОТО)

1 хвилина на читання

Після зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським делегація Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки на чолі з головою Комітету з питань збройних сил Адамом Смітом завітала до Бучі.

За стійкість бучанців під час окупації та в боротьбі з агресором голова Комітету з питань збройних сил Адам Сміт подарував Бучанському міському голові Анатолію Федоруку пам’ятну монету.

Навзаєм, на згадку про відвідування нашого регіону, мер Бучі вручив пану Сміту макет легенди української авіації – літака «Мрія».

«Нам важливо, що інші країни світу розрізняють, що Україна – це не Росія», – акцентував Анатолій Федорук, висловлюючи вдячність за допомогу.

Мікі Шеррілл зазначила, що представляє громаду етнічних українців США, яких багато у її рідному штаті Нью-Джерсі:

«Вони роблять внески, пропонують Україні допомогу. Дякую вам, що українці повстали на свій захист і захист демократії».

На території Храму Святого Апостола Андрія Первозванного біля місця масового поховання громадян Бучанський міський голова розповів конгресменам США про «Бучанську різанину». Він зазначив, що з 419 цивільних громадян, вбитих у місті під час окупації армією рф, у 93% тіл були виявлені кульові поранення у голову чи грудну клітину, що говорить про умисні вбивства людей.

«Для нас важливо зібрати доказову базу по кожному злочину, вчиненому російськими солдатами, щоб відбувся військовий трибунал, – акцентував Анатолій Петрович, розповідаючи про ексгумацію тіл з місць тимчасового захоронення та проведення експертиз за допомогою міжнародних експертів.

Як повідомили в Офісі Президента, під час вранішньої зустрічі з Володимиром Зеленським конгресмени, зокрема голова Комітету з питань збройних сил Палати представників Конгресу США Адам Сміт, висловили налаштованість продовжувати підтримувати нашу державу, допомагати їй захищати свою незалежність і територіальну цілісність.