Липень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
25.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Прем’єр Нідерландів Марк Рютте: «Триває війна за спільне майбутнє» (ФОТО)

1 хвилина на читання

Під час відвідин Бучі Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте побував у Храмі Святого Апостола Андрія Первозванного та на місці масового захоронення вбитих рашистами.

Пану Марку Рютте сподобалася пропозиція Бучанського міського головм Анатолія Федорука порекомендувати місто у Нідерландах, яке може стати містом-партнером Бучі. Тож очікуємо співпрацю у рамках city to city з нідерландською громадою, зокрема, у питаннях відбудови зруйнованої інфраструктури.

Як громада пережила надтяжкий місяць окупації російської армії, як вбивали і катували мирних громадян розповіли нідерландському політику Анатолій Федорук настоятель Храму отець Андрій.

Анатолій Петрович зазначив, що співпраця з міжнародними спеціалістами допомогла в більш короткі терміни провести ексгумацію тіл загиблих, необхідні експертизи і якісно задокументувати злочини російських солдатів. А також наголосив на необхідності військового трибуналу щодо тих, хто вчиняв злочини проти мирного населення. І хоча росія багато чого заперечує, та є документальні підтвердження, що злочини вчиняли саме рашисти.

«Нам важливо, щоб так, як після другої світової війни засудили фашизм, так і зараз засудили рашизм», – наголосив Анатолій Федорук.

Прем’єр-міністр Нідерландів зазначив, що трагічну історію окупації Бучі розповість всім у своїй країні.

«Місячна окупації руского міра крім вбивств мирних громадян ще принесла багато руйнації, – розповів Бучанській міській голова. – Тож маємо відновлювати інфраструктуру, житло громадян, бізнес».

Марк Рютте  також наголосив, що країни-члени Європейського Союзу повинні залишатися єдиними і об’єднаними в підтримці України у цей складний час, аби Перемога настала якомога швидше.

Він наголосив: «Триває війна за наше спільне майбутнє»