Червень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
26.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Нацполіція: встановили підрозділи рф, які перебували в Бучі

1 хвилина на читання

Під час окупації нашого міста від злочинних дій російських солдатів загинула 461 людина – повідомили у Національній поліції Україні нові дані. Й додали, що тепер встановлюють особи всіх рашистів, а частині навіть оголошені підозри за скоєння злочинів у Бучі.

Під час відвідин місця масового захоронення вбитих окупантами мирних мешканців і катівню в Бучі у дитячому таборі «Променистий» Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Бріджит Брінк, у Нацполіції зазначили, що частина військовослужбовців рф, які катували та вбивали мешканців Бучі та навколишніх населених пунктів, уже встановлені.

«Всього на місці цього поховання перебувало 116 тіл. Більшість – чоловіки. Частина загиблих мали кульові поранення, мінно-вибухові ушкодження, і частина тіл, які згоріли. Всього по району Бучі загинуло 1137 осіб, безпосередньо у місті Буча – 461 людина», – повідомив Голова Нацполіції Ігор Клименко.

Серед загиблих у братській могилі правоохоронці виявили тіло вбитого поліцейського, який займався евакуацією мирних мешканців з Бучі.

«Найголовніше – на сьогодні ми встановили підрозділи, які перебували на території району та міста Бучі: шість батальйонних тактичних груп десантних сил рф та одна механізована бригада. Зараз встановлюємо прізвища всіх військовослужбовців. Частину ми вже встановили. 13 підозр уже підготовили: два чоловіки – військовослужбовці росгвардії, 11 – військовослужбовці збройних сил рф. 10 проєктів підозр передали в Офіс Генерального прокурора», – зазначив Ігор Клименко.

Пані Посол Бріджит Брінк зазначила, що Сполучені Штати Америки продовжать підтримувати Нацполіцію у процесі документування воєнних злочинів рф на території України:

«Я вражена побаченим і хоробрістю ваших людей. І мені дуже приємно співпрацювати з поліцією. Ви робите неймовірне. Крім того, я дуже ціную  підтримку, яку ви надаєте мені та моїй команді як Національна поліція України. Ми продовжимо підтримувати вас».

За інформацією Національної поліції України