Лютий 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  
25.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Новини з будівельного майданчика школи № 1 Бучі (ФОТО, ВІДЕО)

1 хвилина на читання

Будівництво нового корпусу освітнього закладу розпочалося у минулому році завдяки коштам Європейського інвестиційного банку. А які справи зараз на будмайданчику, перевірили журналісти БучаNEWS. Екскурсію провела директор Бучанської ЗОШ № 1 Ольга Мохненко.

– Наразі тривають активні будівельні роботи, – розповіла пані Ольга Мохненко. – Вони передбачають добудову п’яти нових корпусів та реконструкцію існуючої будівлі школи. Зараз на будмайданчику працює близько 30 робітників. Уже завершені роботи по встановленню фундаментних блоків. Два корпуси повністю підготовлені для того, щоб найближчим часом встановити перекриття і почати монтаж стін.

Керівник освітнього закладу повідомила, що матеріали постійно привозять. Журналісти стали свідками розгрузки блоків для монтажу фундаменту.

– Розвиток мережі сучасних шкіл є головним завданням влади в межах Бучанської громади на найближчі кілька років, оскільки населення громади динамічно зростає, – зазначив Бучанський міський голова Анатолій Федорук. – Будівництво нового корпусу школи №1 стало можливим завдяки тому, що місто залучило кошти європейців у рамках «Надзвичайної кредитної програми для відновлення України».Анатолій Федорук. – Будівництво нового корпусу школи №1 стало можливим завдяки тому, що місто залучило кошти європейців у рамках «Надзвичайної кредитної програми для відновлення України».

Реалізація проєкту не лише збільшить кількість навчальних класів та підвищить енергоефективність будівлі, а й створить нові, сучасні умови для навчання та дозвілля школярів.

У новобудові передбачено поділ території школи на функціональні зони:

  • навчальну,
  • навчально-виробничу,
  • навчально-дослідну,
  • фізкультурно-спортивну,
  • господарську,
  • зону відпочинку.

Наприклад, для різноманітних занять учнів буде стадіон з круговою доріжкою, волейбольно-баскетбольний майданчик, майданчики для настільного тенісу, гімнастики та метання ядра, майданчик для відпочинку та для активної гри учнів, географічний майданчик, міні-футбольне поле, теплиця тощо.

– До ремонту та добудови ця школа могла прийняти максимум 500 дітей, класи були переповненими, а навчання тривало у дві зміни. Після реконструкції тут навчатимуться в одну зміну 1500 дітей. Таким чином, розвантажаться інші школи в Бучі, – додав Анатолій Петрович.

Крім того, заклад буде оснащений новітньою технікою, інтерактивними екранами, сучасними системами для вивчення іноземних мов, засобами протипожежної безпеки.

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини