Лютий 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  
24.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

А. Федорук: «На Конгресі президент окреслив 2 головні напрямки роботи»

1 хвилина на читання

Ми розповідали, що наприкінці минулого тижня у Харкові відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України. Бучанський міський голова Анатолій Федорук, який прийняв участь у заході, розповів про те, що найголовнішими напрямками діяльності президент України Володимир Зеленський визначив готовність до захисту українських міст у разі посилення збройної агресії з боку Росії та плани мирної розбудови нашої країни на 2022 рік.

– Найголовнішим завдання для місцевої влади є укріплення системи територіальної оборони, – розповів міський голова. – Головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний планує залучити до служби в резерві Сил територіальної оборони від 1,5 до 2 мільйонів українців. Це шанс для кожного, хто хоче долучитися до зміцнення обороноздатності наших населених пунктів, отримати потрібні знання і навички, ставши резервістом на випадок оголошення війни.

Головнокомандувач представив систему управління територіальною обороною України і запевнив, що хоч сили тероборона нещодавно створені – менше двох місяців тому, “однак кожен із нас вже готовий до спротиву”.

Продовження програми президента «Велике будівництво» – розбудова країни.

Завдяки президентській програмі Буча торік змогла реалізувати одразу декілька важливих соціальних проєктів, нагадав очільник Бучанської громади. А також невдовзі розпочнеться проект «Велика термомодернізація».

Планується до 2030 року збільшити енергоефективність старого житлового фонду та покращити житлові умови для 15 млн. українців.

«Обговорювалися також інші пріоритети інфраструктурного розвитку, питання медицини, інформаційної політики та безпеки. Ключовий посил нинішнього зібрання: якщо ми, українці, дійсно хочемо жити в мирній, сучасній країні, треба і професійно готуватися до війни, і продовжувати працювати, не змінюючи тих планів і пріоритетів, що ми маємо нині», – додав Анатолій Петрович.