Лютий 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  
20.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України

Сьогодні у Харкові у Засіданні Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при президентові України взяв участь Бучанський міський голова Анатолій Федорук.

Під час вступного слова президент України Володимир Зеленський зазначив щодо сьогоднішнього зібрання:

«Це доказ дуже важливих речей. Доказ єдності центральних і місцевих влад щодо розуміння актуальних викликів, готовності спільно долати всі проблеми заради головної мети: сильна єдина держава Україна».

На конгресі обговорили найважливіші на цей час теми:

– Національний супротив і територіальна оборона. Їх організація проходить під егідою та керівництвом Збройних Сил України.

«Щодня, а тим паче зараз, має бути повна взаємодія влади всіх рівнів і повне розуміння зони своєї відповідальності – з боку ОДА і РДА, обласних і районних рад та інших представників місцевого самоврядування для побудови дуже ефективної моделі територіальної оборони й національного спротиву. Це надійний тил для професійної й добре оснащеної армії, що разом становлять основу нашої держави, сильної держави», – сказав Володимир Зеленський у вступному слові на засіданні президії Конгресу.

Президент зазначив, що організація національного спротиву й територіальної оборони в нашій державі відбувається під егідою та безпосереднім керівництвом Збройних Сил України.

«Всі керівники на місцях мають чітко усвідомити: є речі, які повинні втілювати у життя виключно військові, виключно професіонали. Допомагати їм – це добре, але інколи не заважати їм – набагато краще», – зауважив він.

Сильна України – сильна медицина

Спілкувалися про підвищення заробітної плати медичних працівників, програму медичних гарантій тощо.

А також про нову якість медичних послуг. Зокрема, про важливість гарної реабілітації після хвороб. Про те, що медицина повинна не лише стабілізувати стан людини, а й максимально відновлювати її життєдіяльність

Якість сучасної інфраструктури

Обговорили плани, програми розвитку, а також готовність до реалізації в 2022 році проєктів програми Президента України «Велике будівництво».

Забезпечення фінансової та енергетичної стабільності в Україні

Було презентовано Програму «Енергетична незалежність», яка передбачає «зелену» трансформацію економіки та підвищення рівня енергозбереження, зокрема шляхом термомодернізації житлових будинків.

Заходи з підвищення рівня енергоефективності та термомодернізації житлового фонду

На конгресі йшлося щодо зменшення споживання імпортних термоносіїв, про термомодернізацію різноманітних об’єктів і житлового фонду.

Завдяки програмі термомодернізації понад 1,5 млн громадян уже наступного опалювального сезону зможуть платити за тепло менше – Президент