Лютий 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Роз’яснення: Чи укладати новий договір з бучанським водоканалом

1 хвилина на читання

Оскільки з наступного місяця послуги з водопостачання і водовідведення надаватиме комунальне підприємство «Бучасервіс», у всіх виникає питання: чи потрібно з ними укладати новий договір?

У комунальному підприємстві підтвердили: потрібно.

 «Але цей процес максимально спрощений. На офіційному веб-сайті Бучанської міської ради вже можна ознайомитись з публічними договорами, розміщеними за посиланням: https://bucha-rada.gov.ua/content/novyny-ta-ogoloshennya-u-sferi-zhkg.»

Їх є 5 типів. Вам треба вибрати один з них, який підходить саме вам. Якщо текст публічного договору вас влаштовує, то вам достатньо здійснити перший платіж на рахунок КП «Бучасервіс» і цей договір вважається автоматично підписаним.

Адже, згідно з ч. 1 і 2 ст. 633 Цивільного Кодексу України, публічний договір – це договір, в якому одна сторона взяла на себе обов’язок здійснювати надання послуг кожному, хто до неї звернеться.

Отже, повний перелік договорів, вибирайте той, що вам підходить:

1) Публічний договір (публічна оферта) з індивідуальним споживачем про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення ( з обслуговуванням внутрішньо будинкових систем)

2) Публічний договір (публічна оферта) з індивідуальним споживачем про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення (без обслуговуванням внутрішньо будинкових систем)

3) Публічний договір (публічна оферта) з індивідуальним споживачем у будівлі, приміщення якої є самостійними об’єктами нерухомого майна, про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення

4) Публічний договір (публічна оферта) з колективним споживачем про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення

5) Публічний договір (публічна оферта) про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

“Якщо ж у вас виникли зауваження до договору чи пропозиції, то зв’яжіться з КП «Бучасервіс» за електронною адресою buchaservice@bucha-rada.gov.ua, описавши їх у письмовому вигляді. І з вами зв’яжуться наші фахівці”, – додають на підприємстві.

Питання №2. Яким чином регулюються мої відносини з КП «Бучасервіс», якщо у мене ще немає прямого договору?

Форма договору між споживачем (мешканцем) та виконавцем послуг (КП «Бучасервіс») є публічною офертою, тобто фактично діє за замовчуванням. Якщо ви офіційно не відмовились від надання послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, то договір починає діяти автоматично – через 30 днів після оприлюднення. Тобто, навіть, якщо у вас на руках немає паперового примірника договору, ви маєте такі самі права та обов’язки стосовно отримання зазначених послуг, як і всі інші споживачі, що отримали свої примірники договорів.

Тобто ви самі вирішуєте, чи потрібен вам паперовий примірник договору з КП «Бучасервіс», чи достатньо онлайн-версії, оприлюдненої публічно.