Чому не варто дарувати дітям цукерки
1 min readНапередодні новорічно-різдвяних свят Центр громадського здоров’я України нагадав, чому не варто балувати дітей цукерками, надавши перевагу більш корисним солодощам.
Ось як вони пропонували замінити традиційні солодощі:
- Замініть шоколад на цукерки з пастили з натурального соку, без цукру.
- Замість цукрових льодяників подаруйте будь-які сухофрукти без додавання цукру.
- Сік у пакетах чи газовані солодкі напої краще замінити на натуральний морс чи ягідно-фруктовий чай.
- Уникайте обробленої та смаженої їжі, як-то пончики та випічка — бісквіти, пиріжки, печиво, крекери, вафлі тощо.
Натомість краще порадуйте дітей свіжими фруктами — яблуками, мандаринами, хурмою, або замороженими чи консервованими фруктами в соку.
Якщо все-таки будете дарувати солодке, переконайтеся, що продукт має низький вміст цукру.
Дітям від 2 до 18 років щодня можна вживати не більше 25 грамів цукру. А ось до 2 років не рекомендують взагалі давати солодке.
Важливо пам’ятати
Цукор може бути навіть у тих продуктах, які асоціюються зі здоровим харчуванням. Передовсім це стосується йогуртів і соків. Тому будьте уважними, коли формуєте раціон дитини, не робіть поступок, виправдовуючи їх святами.
Зменшуйте споживання вільного цукру. Саме через нього ми найчастіше набираємо вагу. А також він може стати причиною порушення обміну речовин, і загрозою розвитку діабету та серцево-судинних захворювань. Солодке також є найбільш поширеною причиною карієсу зубів.