Грудень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Архітектор Бучі про центральну площу і спортивну зону (ФОТО, ВІДЕО)

1 хвилина на читання

Керівник відділу архітектури і містобудування Бучанської міської ради Вадим Наумов розповів про запропоновані зміни у генеральному плані.

«Місто Буча стало центральною садибою об’єднаної територіальної громади. Відповідно до нормативів, кожне місто має мати центральну площу.

Проектний інститут запропонував центральну площу Бучі у самій центральній частині поруч з підземним переходом, який з’єднує пішим ходом дві частини площі, що роз’єднані трасою М-07 Київ-Ковель-Ягодин, – розповів архітектор.

На цій території біля вулиці Вишневої знаходиться приблизно 80 соток земель комунальної власності. Що слугує також гарною ідеєю побудувати тут центральну площу міста та об’єднаної територіальної громади.

Проектним інститутом запроектовано продовжити  пішохідну вулицю Героїв Майдану до вулиці Островського та через торговий центр «Буча пасаж» вихід на залізничну станцію. Це буде також зручно для пішоходів, що йдуть від залізничного вокзалу по Героїв Майдану через підземний перехід Нового шосе (траси Київ-Ковель-Ягодин) до центральної площі.

В нашому місті є Центральний стадіон який є центром спортивних змагань, особливо з футболу. Збудований він більше 10 років назад, і не відповідає стандартам проведення чемпіонатів навіть першої ліги. Проектними інститутом запропоновано перенести це спортивне ядро в іншу частину міста, де буде більше території, зокрема, для паркування автомобілів як гостей, так і автобусів футбольних команд. Крім того, зараз на стадіоні не відповідають сучасності бігові доріжки, трибуни.  Тому є пропозиція проектного інституту побудувати новий комплекс, і тільки після того провести демонтаж старого стадіону.

Про спортивно-паркову зону

Проектне рішення щодо розміщення спортивного комплексу з  футбольними полями проектним інститутом запропоновано біля Бучанського міського парку, оскільки міський парк є центром проведення дозвілля мешканців нашого міста. На сьогодні нами виконано будівництво дороги вулиці Паркової з виїздом на Сілецьку. Дана територія якраз є вільною від забудов, є комунальною власністю і дозволяє розмістити стадіон, який буде прирівнюється до змагань першої і другої ліги а також тренувальне футбольне поле зі штучним покриттям. Поруч запропоновано розмістити біатлонну трасу, яка може слугувати для перегонів на велосипедах, скейтах, роликах.

Архітектор Бучі про центральну площу і спортивну зону (ФОТО, ВІДЕО)

У комплексі ця частина міста стане великою територією для проведення дозвілля: як просто відпочинку на природі, так і для занять спортом.

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини

Нагадаємо,

З оновленими матеріалами можна ознайомитися на сайті Бучанської міської ради у розділі Оголошення.Також це можна зробити у приміщенні ради по вулиці Енергетиків, 12 на першому поверсі за умов дотримання карантинних обмежень.

Надсилайте пропозиції та побажання на електроні пошти за посиланнями gromada@bucha-rada.gov.ua або arch@bucha-rada.gov.ua та на поштову адресу Бучанської міської ради: Київська область, м. Буча, вул. Енергетиків, 12.